Sport

Pompiliu Popescu a salvat un fost fotbalist de la Steaua de o suspendare pentru dopaj. „Dacă te testează, te va găsi pozitiv”

Pompiliu Popescu și-a amintit de un moment de la începutul anilor 2000. Atunci, el a sfătuit un fotbalist de la Steaua să nu joace pentru a nu fi suspendat pentru dopaj.
09.07.2024 | 18:25
Pompiliu Popescu a salvat un fost fotbalist de la Steaua de o suspendare pentru dopaj Daca te testeaza te va gasi pozitiv
Un fost jucător de la Steaua a fost la un pas de suspendare pentru dopaj. Pompiliu Popescu l-a salvat
ADVERTISEMENT

Pompiliu Popescu (73 de ani) a ocupat mulți ani funcția de medic la echipa națională de fotbal a României. Acesta a povestit un eveniment cu totul atipic de la începutul anilor 2000, când a sfătuit un jucător de la Steaua să părăsească antrenamentul, întrucât a consumat o substanță care i-ar putea aduce o suspendare pentru dopaj.

Pompiliu Popescu a salvat un fost fotbalist de la Steaua de o suspendare pentru dopaj

Este vorba despre Sorin Ghionea. La acea vreme, fostul fundaș central evolua la Steaua și era în vizorul echipei naționale. Acesta i-a cerut sfatul lui Pompiliu Popescu, care era unul dintre cei mai respectați oameni din medicina sportivă la momentul respectiv.

ADVERTISEMENT

Sorin Ghionea consumase, fără să știe, niște pastile care îi puteau aduce o suspendare drastică pentru dopaj. Fostul fotbalist le-a luat pentru a trata o răceală, însă a decis să îl consulte și pe Pompiliu Popescu înainte de a intra pe terenul de joc.

La acel moment, MM Stoica, actualul președinte al Consiliului de Administrație de la FCSB, l-a criticat în termeni duri pe fostul medic de la echipa națională, întrucât a considerat că nu era în atribuțiile sale să se consulte cu fotbaliștii de la Steaua.

ADVERTISEMENT

„Sorin Ghionea avea o răceală și luase pentru gât niște pastile care erau dopante. Doping… Fără să știe. Nici medicul lor de atunci nu știa. Era pe la începutul lui 2000.

Eu am intervenit pentru că urma, după o perioadă, să vină la echipa națională. În momentul acela, nu era la echipa națională, urma să fie o acțiune. Eu, în activitatea mea, urmăream jucătorii între convocări permanent. Îi urmăream, aveam legături cu ei, e foarte important să fii în interacțiune cu ei, cu problemele lor.

ADVERTISEMENT

Jucătorul m-a anunțat, da. Mi-a spus că a luat respectivul medicament, care conținea o substanță dopantă. Eu i-am spus direct: ‘Ieși de la antrenament, pentru că asta e substanță dopantă! Dacă te testează, te va găsi pozitiv și te suspendă!’. Atunci, Stoica (n.r. Mihai Stoica) a luat foc. ‘Cum e posibil să mă bag eu’.

El n-a mai jucat, nu s-a mai antrenat, mi-a ascultat sfatul. (…) Am rămas în relații normale cu Ghionea, nu trebuie nimeni să-mi mulțumească pentru o treabă pe care conștiința mea trebuia s-o facă”, a explicat Pompiliu Popescu în cadrul podcastului EURO Cast, moderat de Dan Udrea.

ADVERTISEMENT

Pompiliu Popescu, replică pentru MM Stoica

Pompiliu Popescu și MM Stoica au avut, în decursul anilor, mai multe momente tensionate. Oficialul de la FCSB l-a numit în trecut „ginecolog” și „păcălici” pe fostul medic de la echipa națională. Acesta a ținut să îi răspundă lui Mihai Stoica într-un mod elegant.

„Specializarea mea nu este ginecologie, asta este o aberație a lui MM Stoica. La vremea respectivă se făcea grupa de specialități chirurgicale și era chirurgie generală, urologie, oftalmologie, ginecologie, traumatologie și așa mai departe. Trebuia să treci prin toate… MM Stoica a prins o fotografie și a folosit-o peiorativ, ca și cum aș fi fost un strungar, un tablagiu sau un zidar, ceva”, a mai spus Pompiliu Popescu.

ADVERTISEMENT
Tags:
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
O româncă stabilită în Elveția spune că are nevoie de 8.000 de euro...
O româncă stabilită în Elveția spune că are nevoie de 8.000 de euro pe lună pentru a trăi: „Prețurile nu sunt foarte diferite în România”
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni...
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni în acest weekend
Gabriel Tamaş, vacanţă de vis alături de superba sa soţie. Ioana se simte...
Gabriel Tamaş, vacanţă de vis alături de superba sa soţie. Ioana se simte ca o zeiţă în mijlocul luxului unde se află
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Schimbări majore privind voucherele sociale! Le scade valoarea și se acordă mai rar....
Schimbări majore privind voucherele sociale! Le scade valoarea și se acordă mai rar. Au anunțat acum
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Ce umilință! Șoșoacă, pusă la pământ din două vorbe
Ce umilință! Șoșoacă, pusă la pământ din două vorbe
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie:...
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot...
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot diferență. Pierzătorul: „M-au lucrat cum nu credeam în viața mea”
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte...
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte frumoasă” Cu ce se ocupă în prezent bărbatul