Fotbal intern

Pompiliu Popescu explică de ce diferă rezultatele la testele Covid-19: ”Trebuie să ai un minim de educație”

26.07.2020 | 16:52
Pompiliu Popescu explica de ce difera rezultatele la testele Covid19 Trebuie sa ai un minim de educatie
ADVERTISEMENT

Fostul doctor al echipei naționale de fotbal a României, Pompiliu Popescu, a explicat de ce diferă rezultatele la testele Covid-19.

Totul a pornit de la faptul că fundașul echipei Poli Iași, Rodney Lopes Cabral, a fost depistat pozitiv, iar la 24 de ore distanță, la următorul test a ieșit negativ.

ADVERTISEMENT

Partida ieșenilor cu Academica Clinceni a fost amânată pentru 24 de ore, dar s-a jucat duminică fără niciun fel de probleme. Ba mai mult, Cabral a fost titularizat de Mircea Rednic.

Pompiliu Popescu vorbește despre schimbarea bruscă a rezultatelor testelor Covid-19

Plecând de la cazul lui Rodney Lopes Cabral, jucătorul lui Poli Iași care a avut un test pozitiv și imediat a avut două negative, Pompiliu Popescu a explicat de ce există astfel de schimbări la rezultatele de Covid-19.

ADVERTISEMENT

”Trebuie să ai un minimum de educație ca să înțelegi ce se întâmplă, lucrurile sunt simple. Dacă o probă a fost corectă, un test pozitiv poate ajunge negativ”, a declarat medicul la emisiunea Digi Sport Matinal.

”După 10-12 ore, antigenul poate să dispară și virusul să negativeze testul. Să nu mai existe concentrația necesară care ține testul pozitiv”, a continuat Pompiliu Popescu.

ADVERTISEMENT

”Mai rău este dacă ai un test negativ, după pozitiv, după iar negativ, după pozitiv. Atunci ne ducea cu gândul că probele nu sunt corect făcute. Dar în 8-10 ore, un test suferă o schimbare în antigen încât devine pozitiv sau negativ”, a spus el.

”O mare parte din poporul nostru nu are educație, iar din această cauză nu există disciplina care să ne protejeze”, a încheiat fostul medic al echipei naționale a României.

ADVERTISEMENT

O veste bună a venit de la campioana en-titre CFR Cluj, care avea nu mai puțin de 26 de persoane infectate cu coronavirus. Conform ultimelor informații rezultatele testelor venite în această dimineață arată că toată lumea a scăpat de Covid-19.

ADVERTISEMENT