Fotbal intern

Pompiliu Popescu, fostul medic al echipei naționale, a explicat riscurile pe care fotbaliștii le au + cât costă un test pentru coronavirus

01.05.2020 | 20:40
Pompiliu Popescu fostul medic al echipei nationale a explicat riscurile pe care fotbalistii le au  cat costa un test pentru coronavirus
ADVERTISEMENT

Pompiliu Popescu, fostul medic al echipei naționale, a explicat riscurile pe care fotbaliștii le au în privina reluării campionatului, dar este de părere că titlul trebuie decis pe teren.

Pompiliu Popescu a explicat riscurile pe care fotbaliștii le au

Pompiliu Popescu atrage atenția asupra riscurilor pe care fotbaliștii le au în cazul în care campionatul se va relua: Startul sezonului se poate face cu unele precauții date de Minister. Fiecare club, jucător, trebuie să-și însușească acest risc dacă vrea să înceapă activitatea.

ADVERTISEMENT

Se poate, cu unele riscuri, dar se poate. În fotbal există risc foarte mare, pe teren, în vestiar, dar și în tribune. Nu se pune problema acum, dar s-ar putea pune la anul”.

„Antrenamentele s-ar putea relua, dar nu cu toată echipa deodată, cu o succesiune de programare. Se poate relua competiția și cu mai puțin antrenament.

ADVERTISEMENT

Părerea mea este că ar trebui reluat. Pot începe și fără să fie testați. Și dacă fac toți azi, nu e valabil pentru o perioadă, că poți să-l iei oricând. Nu poți să faci testul zilnic”, a mai spus Pompiliu Popescu.

Cât costă un test de coronavirus

Pompiliu Popescu a precizat prețul unui test de coronavirus: LPF ar trebui să se ocupe de procurarea testelor, sau Federația. Sunt clinici private care au acest test, cred că este în jur de 200 de lei testul, cel adevărat, nu cel rapid, dacă-l faci pe ăla, mai bine nu-l mai faci”.

ADVERTISEMENT

„La echipe trebuie să faci testele adevărate. Dar nici astea nu sun concludente. Asta nu înseamnă că peste o oră sau două să nu iei virusul”, a mai spus Pompiliu Popescu la TV DigiSport.

„Această întrerupere atât de lungă și de atipică reclamă o pregătire care trebuie făcută de la zero, dar chiar şi aşa, eu cred că ar fi suficiente 3-4 săptămâni pentru a fi pregătiţi. Reluarea antrenamentelor pe 15 mai şi startul pe 6-7 iunie ar fi OK. Nu aici e problema!

ADVERTISEMENT

Corpul dezvoltă anticorpi după ce ai făcut coronavius. Problema e pentru cât timp? Încă n-am văzut o cercetare cu un răspuns clar. Poate fi pe viaţă, cum e, de exemplu, în cazul scarlatinei.

Sau poate fi ca la gripă, pentru doar un sezon, după care e posibil să o faci iarăşi, după 3-6-9 luni. Nu se știe încă”, a mai spus Pompiliu Popescu.

ADVERTISEMENT