Fotbal intern

Pompiliu Popescu, operat la plămâni! Ce se întâmplă cu fostul medic al echipei naționale a României

27.02.2019 | 12:00
Pompiliu Popescu surprins în timp ce fuma înaintea meciului Cehia - România 4-1. Medicul a fost operat la plămâni

Pompiliu Popescu, fostul medic al echipei naționale a României, a fost operat la plămâni, anunță Libertatea. În vârstă de 68 de ani, confidentul “Generației de Aur” a ajuns pe mâna medicilor în cursul zilei de miercuri, 27 februarie.

Doctorul care a lucrat o lungă perioadă de timp pentru echipa națională a României era un fumător înrăit. Acesta era surprins fumând chiar și în timpul antrenamentelor “tricolorilor”, iar în locurile în care nu putea să se ocupe de viciul său, Pompiliu Popescu obișnuia să mănânce pachete întregi de semințe.

Pompiliu Popescu, operat la plămâni. Era un fumător înrăit

Sursa citată mai sus anunță că a încercat în ultimele zile să discute cu Pompiliu Popescu, dar fostul doctor al echipei naționale a României nu a răspuns nici la telefon, nici la mesajele trimise.

Victor Pițurcă și Pompiliu Popescu la un antrenament al echipei naționale a României

Pompiliu Popescu a colaborat cu echipa națională a României timp de 26 de ani, din 1990 pînă în 2016, când a fost înlocuit de Răzvan Burleanu, președintele FRF (Federației Române de Fotbal). După ce a fost înlăturat, “Dochi” a purtat un adevărat război cu actuala conducere de la Casa Fotbalului.

În timpul petrecut la echipa națională a României, Pompiliu Popescu a schimbat 8 selecționeri, Ienei, Gheorghe Constantin, Constantin Rădulescu, Cornel Dinu. Anghel Iordănescu, Victor Pițurcă, Loți Boloni și Răzvan Lucescu. Mai mult, acesta a avut o relație foarte apropiată cu Gică Popescu și Gică Hagi, doi dintre liderii “Generației de Aur”. După ce s-a despărțit de FRF, Pompiliu Popescu și-a continuat activitatea la clinica personală din București, iar ultima dată a fost văzut în public pe 10 august 2018, la mitingul Diasporei din Piața Victoriei.

Pompiliu Popescu l-a susținut pe Ionuț Lupescu în lupta pe care fostul internațional român o ducea cu Răzvan Burleanu pentru șefia Federației Române de Fotbal. Înainte ca Burleanu să câștige din nou postul de președinte al FRF, medicul îi cerea acestuia să se retragă din fotbal.