News

Ponei maltratați pe plaja de la Năvodari. Polițiștii au confiscat animalele și i-au amendat pe proprietari

Proprietarii poneilor luau bani de la turiști pentru fotografii cu aceste animale, însă patrupedele erau deshidratate, astfel că poliția a confiscat animalele.
03.07.2022 | 12:14
Ponei maltratati pe plaja de la Navodari Politistii au confiscat animalele si iau amendat pe proprietari
Poneii au fost confiscați de la proprietari/ Sursă foto: Observator Constanța
ADVERTISEMENT

Doi bărbați obțineau bani pe plaja de la Năvodari mergând cu doi ponei și invitând turiștii să facă fotografii cu animalele în schimbul a 10 lei.

Animalele erau apatice și dehidratate, iar o femeie a sesizat poliția pentru un posibil caz de rele tratamente aplicatre animalelor, transmite Observator Constanța.

ADVERTISEMENT

Când polițiștii au ajuns la fața locului, proprietarii au susținută că animalele sunt bine îngrijite, însă poneii erau vizibil afectați de căldură.

Polițiștii au identificat doi bărbați, de 29, respectiv 33 de ani, care utilizau animale (ponei) pentru a fi fotografiate de turiști în scopul obținerii unei sume de bani.

ADVERTISEMENT

Cei doi bărbați au fost sancționați contravențional cu amendă de 3.000 de lei fiecare, conform Legii 205/2004 privind protecția animalelor.

Totodată, polițiștii au efectuat o examinare a celor doi ponei, constatând faptul că animalele prezintă urme de deshidratare și apatie, iar prin plimbarea pe plajă au fost expuse forțat la temperaturi foarte ridicate, fiindu-le astfel provocate suferințe fizice și psihice.

ADVERTISEMENT

În acest sens, polițiștii au emis câte un ordin de plasare în adăpost, pe o perioadă de 45 de zile, cei doi ponei fiind transportați și depuși la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța”, se arată într-un comunicat al IPJ Constanța.

Într-o intervenție la Digi24, directorul CMSN Constanța, Iulian Călin, a previzat că animalele vor fi supuse unor analize și ținute în carantină timp de 45 de zile. Teoretic, proprietarii lor vor avea apoi posibilitatea să revendice poneii timp de 30 de zile, dacă demonstrează că au condiții adecvate să-i crească.

ADVERTISEMENT

Iulian Călin susține că poneii au fost supuși deshidratării, oboelii fizice și riscului insolației. „E un  adevărat stres pentru acești căluți să meargă prin nisip la 4o de grade. Nu sunt făcuți pentru așa ceva”, a declarat Călin, precizând că polițiștii au suspiciuni că mai există încă patru animale abuzate în acest fel.

ADVERTISEMENT