News

Ponta: “Cei care doreau schimbarea Guvernului erau dispuşi, şi la propriu şi la figurat, să calce pe cadavre”

Fostul premier Victor Ponta a vorbit, marţi, într-un interviu acordat presei locale, despre demisia sa din funcţia de şef al Guvernului. Acesta a spus că "era momentul" să demisioneze şi acuză...
22.12.2015 | 19:35
Ponta Cei care doreau schimbarea Guvernului erau dispusi si la propriu si la figurat sa calce pe cadavre
ADVERTISEMENT

Fostul premier Victor Ponta a vorbit, marţi, într-un interviu acordat presei locale, despre demisia sa din funcţia de şef al Guvernului. Acesta a spus că “era momentul” să demisioneze şi acuză că “cei care doreau schimbarea Guvernului erau dispuşi, şi la propriu şi la figurat, să calce pe cadavre”.

“Era momentul în care trebuia să demisionez. Din multe motive, dar unul singur pe care îl pot rezuma într-o frază care nu a fost rostită de mine, ci de altcineva. A spus aşa: “A trebuit să moară oameni, ca să schimbăm Guvernul ăsta”.

ADVERTISEMENT

Eu atunci ştiam că cei care doreau schimbarea Guvernului erau dispuşi, şi la propriu şi la figurat, să calce pe cadavre. Sunt un om care a fost construit altfel şi nu cred că merită să ţii de o funcţie călcând peste cadavre. Alţii au considerat că merita lucrul ăsta”, a declarat Victor Ponta, la Târgu-Jiu.

Fostul premier a mai spus, marţi, că depunerea demisiei din funcţia de prim-ministru nu a fost un lucru plăcut sau care l-a bucurat, dar “important e ce laşi în urmă”.

ADVERTISEMENT

“Nu pot să spun că a fost un lucru plăcut sau un lucru care m-a bucurat, dar, în viaţă, important e ce laşi în urmă şi eu cred că oamenii pot să aprecieze şi ceea ce am făcut şi ceea ce n-am reuşit să facem”, a afirmat Ponta, întrebat cât de greu i-a fost să îşi depună demisia din funcţia de prim-ministru.

Chestionat şi dacă s-a consultat cu cineva înainte de a lua această decizie, fostul premier a răspuns: “Da, dar o să vă povestesc la momentul oportun”.

ADVERTISEMENT

Fostul premier Victor Ponta a anunţat, tot marţi, că va candida pentru un nou mandat de parlamentar la alegerile din anul 2016 dacă va fi pus pe listă, afirmând că proiectul său este “întotdeauna alături de PSD Gorj”.

“Dacă mă pun pe listă, da. În 2016, îmi doresc să fim sănătoşi şi toate lucrurile bune pe care le-am făcut în anii aceştia să continue, că nu trebuie făcut nimic altceva decât să nu stricăm ce s-a început. Proiectul meu este întotdeauna alături de PSD Gorj. Dacă ei mă vor (cei de la Gorj — n.r.), eu îi vreau, toată lumea e mulţumită”, a precizat Victor Ponta, întrebat de jurnalişti dacă va candida la alegerile parlamentare.

ADVERTISEMENT

Premierul Victor Ponta a anunţat în data de 4 noiembrie, la Palatul Victoria, că îşi depune mandatul de la conducerea Guvernului. “Sper ca depunerea mandatului meu şi al Guvernului să satisfacă aşteptările celor care au protestat şi să revenim cât mai rapid la raţiune şi la soluţii raţionale pentru ceea ce e de făcut în România. Am obţinut, cu greu, în ultimii ani rezultate economice, sociale remarcabile şi, dacă avem o perioadă lunga de instabilitate, de tulburări sociale şi politice, putem să pierdem tot şi să ne întoarcem la momentul 2012”, a declarat premierul.

Sursă: www.romaniatv.net

ADVERTISEMENT