Hotnews

Ponta, dispus să îşi dea DEMISIA! Vezi în ce condiţii

Victor Ponta a declarat vineri, la o zi după şedinţa CExN a PSD, în care s-a decis excluderea din partid al lui Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Dan Şova, că a fost o şedinţă "lungă,...
Autor: Ionuţ Cataramă | 28.11.2014 | 12:44
Ponta, dispus să îşi dea DEMISIA! Vezi în ce condiţii

Victor Ponta a declarat vineri, la o zi după şedinţa CExN a PSD, în care s-a decis excluderea din partid al lui Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Dan Şova, că a fost o şedinţă “lungă, tensionată”, dar trebuia stabilit că “s-a încheiat un ciclu electoral”. Ponta a precizat că el şi-a asumat înfrângerea din 16 noiembrie. Pe de altă parte, Ponta a spus că el şi-ar depune mandatul de prim-ministru dacă ar avea “garanţia”că preşedintele ales, Klaus Iohannis, ar numi un alt premier tot din “actuala coaliţie de guvernare”.

“A fost prima şedinţă de după alegeri, o şedinţă lungă, tensionata, dar ceea ce era important era să stabilim că s-a încheiat un ciclu electoral. Orice echipă are un ciclu electoral. (…) Este nevoie de un nou proiect care să acopere alegerile din perioada 2016-2019. Mi-am asumat înfrângerea din 16 noiembrie. (…) Cu un singur vot contra, decizia a fost să ducem mai departe activitatea guvernamentală”, a declarat Victor Ponta la DCNews Live.

Ponta a precizat că îşi el şi-ar depune mandatul de premier dacă preşedintele ales, Klaus Iohannis, ar veni cu o altă nominalizare de premier din actuala coaliţie.

“Dacă aş avea garanţia că dl Băsescu, preşedinte în funcţie, sau viitorul preşedinte, dl Klaus Iohannis, eu mă duc mâine şi depun mandatul de prim-ministru şi spune: “am înţeles, numesc un premier de la coaliţia actuală”… Eu asta aş face. Noi trăim încă în tradiţia politică românească, în care preşedintele zice că el numeşte de la el. Eu ştiu că am primit acest mandat în 2012. Cât timp această majoritate funcţionează, trebuie să ne concentrăm pe guvernare”, a spus Ponta.

Întrebat dacă îşi va depune mandatul în cazul în care ar avea garanţia că Iohannis ar numi un premier de la actuala coaliţie, Ponta a răspuns: “Aşa ar fi normal. Dincolo de actul de guvernare, e o responsabilitate personală. Însă mai departe, dacă ar exista ideea unei majorităţi clare până în 2016, cred că am putea continua şi cu un alt prim-ministru”.

“Dacă aş avea această garanţie, da (…) O asemenea discuţie dacă va exista, da, eu cred că putem continua cu aceeaşi majoritate, cu acelaşi program de guvernare, dar cu un alt prim-ministru”, a adăugat Ponta

sursa: romaniatv.net

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!