News

Ponta și Tăriceanu au luat decizia. Cum vor vota liderii Opoziției în cazul prelungirii stării de alertă

15.06.2020 | 15:51
Ponta si Tariceanu au luat decizia Cum vor vota liderii Opozitiei in cazul prelungirii starii de alerta
ADVERTISEMENT

Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu refuză să voteze pentru prelungirea stării de alertă, stare dorită de Guvernul Orban.

Liderii Pro România și ALDE au decis să nu gireze cu votul ceea ce ei consideră a fi o simplă intenție a PNL-ului de a-și asigura un cadru legal pentru a achiziționa în continuare măști, prin diferite firme „dubioase”.

ADVERTISEMENT

Călin Popescu Tăriceanu a folosit cuvinte extrem de dure la adresa Guvernului Orban, fiind decis să dea jos guvernul printr-o moțiune de cenzură.

Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu refuză să voteze prelungirea stării de alertă

Victor Ponta, liderul Pro România, nu concepe ca partidul său să voteze prelungirea stării de alertă. Ponta e convins că Ludovic Orban vrea să prelungească starea de alertă doar pentru a achiziționa în continuare măști de protecție.

ADVERTISEMENT

„Cu siguranță nu vom vota, am explicat deja. Vreau să vă dau două știri. În Franța, Macron a zis că trebui să relanseze economic Franța. În România s-a lansat o licitație pentru mâine, să fie luate măști de 50 de milioane de euro, de aceea Guvernul vrea stare de alertă. Nu am votat Guvernul PNL Orban, vom vota din nou împotrivă.

La 10.57 domnul Tătaru a spus că va crește numărul de cazuri. Mai târziu, Ministerul Sănătății a anunțat că a scăzut semnificativ numărul de cazuri. Faci 3.000 de teste ai 100 infectați, faci 13.000 ies 300. Dar nimeni nu poate să explice de ce într-o zi faci 3000, în altă zi 13.000”, a explicat Ponta.

ADVERTISEMENT

Călin Popescu Tăriceanu, cuvinte dure la adresa Guvernului Orban

Călin Popescu Tăriceanu a avut un discurs la fel de vehement împotriva stării de urgență, folosind cuvinte grele pentru a descrie Guvernul Orban.

Nu vom vota prelungirea stării de alertă. Săptămâna trecută Ministrul Educației anunța că de pe 15 se vor redeschide creșele și grădinițele particulare, după care am aflat că ordinul nu e pregătit.

ADVERTISEMENT

Guvernul ăsta e depășit la toate capitolele. Apoi, văzând poziția noastră, a lui Ciolacu, Ponta, nu suntem absurzi. Nu sunt de acord cu menținerea stării de alertă la nivelul întregului teritoriu al României. Se poate impune acolo unde e un pericol, nu pui toată țara în blocaj, din acest motiv.

Economia e la pământ, așteptăm programul de redresare al economiei. Guvernul a făcut cel mai puțin dintre toate țările europene, date oficiale comunicate de FMI. Suntem foarte nemulțumiți, dacă prelungirea stării de alertă nu e decât o soluție ca să permită clienților politici să facă aprovizionare cu măști, nu vom accepta.

Nu s-a distribuit nicio mască. Prelungirea stării de alertă e o manevra a domnului Orban, e cu inima cât un purice ca să nu depunem moțiune de cenzură, ca să dăm jos guvernul lui de incapabili”, a explicat Tăriceanu, conform Antena 3.

ADVERTISEMENT
Tags: