News

Pontonul din Tulcea inaugurat cu mare fast de Raluca Turcan s-a scufundat. Panglica, tăiată în urmă cu 3 săptămâni

Inaugurat în urmă cu 3 săptămâni de 7 oficiali, în frunte cu ministrul Muncii, Raluca Turcan, pontonul din Tulcea s-a scufundat.
15.10.2021 | 15:56
Pontonul din Tulcea inaugurat cu mare fast de Raluca Turcan sa scufundat Panglica taiata in urma cu 3 saptamani
ADVERTISEMENT

Pe 23 septembrie, o imagine virală cu ministrul Muncii Raluca Turcan a circulat în spațiul online din țară. Însuși oficialul Guvernului postase pe Facebook o imagine de la un eveniment petrecut în Tulcea, la Mahmudia.

Flancată de 6 bărbați, printre care s-a aflat primarul localităţii Mahmudia, dar şi conducerea Consiliului Judeţean Tulcea, Turcan a tăiat panglica unui centru de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi din localitățile izolate din Delta Dunării.

ADVERTISEMENT

Ei bine, la 3 săptămâni distanță de la acest eveniment fastuos, pontonul inaugurat de ministrul Muncii a intrat la apă și s-a scufundat parțial.

Inaugurat în urmă cu 3 săptămâni de 7 oficiali, în frunte cu Raluca Turcan, pontonul din Tulcea s-a scufundat.

Imaginile cu pontonul scufundat au apărut în presa locală și apoi s-au viralizat pe rețelele de socializare. În ele se vede cum acesta este pe jumătate intrat în apă.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, centrul de recuperare flotant pentru copiii cu dizabilităţi s-a scufundat din cauza unei defecţiuni şi a lipsei de personal care să intervină imediat.

Infotulcea scrie că problemele au la bază o defecțiune la generatorul care asigura alimentarea electrică a pompelor de santină, menite să scoată apa.

ADVERTISEMENT

La fața locului a ajuns deja o firmă specializată și lucrează la rezolvarea situației. Este de așteptat ca până la mijlocul săptămânii viitoare vasul să fie repus pe linia de plutire.

Reacția Ralucăi Turcan după ce pontonul s-a scufundat: ”Nu imaginea este importantă”

La câteva ore după apariția acestor imagini în spațiul public a venit și reacția Ralucăi Turcan. Ministrul Muncii spune că nu imaginea de azi contează, ci garanția din partea autorităților că acest centru nu prezintă riscuri pentru copii.

ADVERTISEMENT

”O menţiune fac pentru că am văzut multe comentarii politice şi toată lumea spune că este o imagine urâtă. Nu imaginea este importantă în acest caz, ce este cu adevărat important şi ceea ce mă preocupă este să avem garanţii, ca autorităţi publice, că acest centru nu prezintă riscuri nici pentru copii şi nici pentru personalul care-l deserveşte”, a spus Turcan, conform Agerpres.

Oficialul a mai ținut să dea asigurări că centrul își va începe activitatea în luna noiembrie.

”Repet, ce mă interesează ca autoritate publică, pentru că în această situaţie este un proiect privat, nu al MMPS, este să nu existe niciun risc de utilizare a pontonului. Centrul de recuperare îşi va începe activităţile în noiembrie”, a adăugat aceasta.

ADVERTISEMENT