Gică Popescu, UCIGĂTOR după 0-3 cu Polonia: “Mi-a fost RUŞINE! Să recunoască: sînt PROŞTI”

Mirela Apostol   
în Fotbal intern
13/11/2016, 00:01
Gică Popescu, UCIGĂTOR după 0-3 cu Polonia: “Mi-a fost RUŞINE! Să recunoască: sînt PROŞTI” GALERIE FOTO

Gică Popescu a declarat că a fost ruşinat de prestaţia echipei naţionale a României, în înfrîngerea drastică de pe Arena Naţională, 0-3 cu Polonia. Popescu mai spune şi că această generaţie de jucători este cea mai slabă echipă naţională din istoria fotbalului românesc:

“Nu mi-am pus mari speranţe. Polonia a venit temătoare la Bucureşti, dar noi nu am fost la nivelul la care se aşteptau şi au prins curaj pentru că nouă ne tremurau picioarele. În repriza a doua mi-a fost ruşine, a fost ca în curtea şcolii, un haos total. Poate că în cazul în care Daum făcea o altă echipă, am fi pierdut cu 0-5. Am încetat să mai fiu diplomat. La acel meci cu Albania, la Euro, echipa noastră naţională şi-a pierdut identitatea. Adversarii nu ne mai respectă. Toţi vor să ne bată de acum.

Lucrurile sînt mult mai profunde şi mai complexe. O să mai treacă un meci, o să cîştigăm, poate, o să avem iar speranţe, dar este nevoie de altceva. Trebuie începută reconstrucţia odată, totul este o perdea de fum. Cred că este cea mai slabă echipă naţională din istoria fotbalului românesc! Oameni care pot schimba lucrurile în bine nu se pricep şi nici nu au demnitatea necesară să îşi ia oameni mai deştepţi decît ei.

Nu cred că fotbalul românesc a avut vreodată o conducere atît de slabă. Iar oamenii care pot schimba lucrurile în bine, săracii, nu se pricep. Şi nici nu au demnitatea necesară să-şi ia oameni mai buni lîngă ei. Dacă nu se pricep, să recunoască şi să spună că sînt proşti”

Nu o să mă convingă nimeni că fotbalul românesc nu are materie primă. Ea trebuie, însă, căutată. Uită-te la Germania, Belgia, Elveţia, sînt printre cele mai puternice. Este imposibil să nu ai rezultate la juniori şi apoi să ai la naţionala mare, poate fi doar întîmplarea, cum a fost calificarea la Euro. Am văzut însă apoi ce am făcut la turneul final”, a spus Gică Popescu la Digisport.

Închide ×