Oficial! Gică Popescu a renunţat la funcţia de consilier de stat

gheorghe popescu, monitorul oficial, consilier, retragere, decizie

Gheorghe Popescu a părăsit oficial postul de consilier de stat după revocarea din funcţie a premierului Mihai Tudose.

Popescu fusese numit consilier al premierului Mihai Tudose pe probleme de sport la începutul anului. Fostul căpitan al naţionalei urma să se ocupe de organizarea Euro 2020, acolo unde România va găzdui patru meciuri.

Gheorghe Popescu a fost eliberat, la cerere, din funcţia de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al premierului şi numit consilier onorific, potrivit unor decizii ale premierului Viorica Dăncilă publicate marţi în Monitorul Oficial.

Popescu va fi consilier onorif al noului premier

Solicitarea lui Gheorghe Popescu de a fi eliberat din funcţia de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al priemierului a fost înregistrată la cabinetul premierului în 13 februarie 2018, decizia Vioricăi Dăncilă de a-l elibera din funcţie fiind publicată în aceeaşi zi în Monitorul Oficial.

Fostului căpitan al Barcelonei i-a fost acordată însă, printr-o altă decizie de marţi a premierului, calitatea de ”consilier onorific al premierului în domeniile promovării programelor de sport şi susţinerii proiectelor de dezvoltare a structurilor sportive, precum şi în legătură cu organizarea Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020”, cu activitate neremunerată.