Sport

Poprire pe contul FCSB. Ce sumă datorează și cine cere executarea silită. Reacția lui Gigi Becali: „Nu vreau să merg la pușcărie!”

Echipa patronată de Gigi Becali va avea contul blocat dacă omul de afaceri nu achită urgent o datorie de sute de mii de euro. Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București cere executarea silită a roș-albaștrilor.
17.05.2022 | 21:00
Poprire pe contul FCSB Ce suma datoreaza si cine cere executarea silita Reactia lui Gigi Becali Nu vreau sa merg la puscarie
Gigi Becali, obligat să achite de urgență o datorie de sute de mii de euro. În caz contrar contul clubului va fi poprit
ADVERTISEMENT
17-05-2022
19:03

Gigi Becali spune că va respecta decizia instanței

Patronul vicecampioanei FCSB, Gigi Becali, a reacționat după ce Primăria Municipului București a anunțat că a cerut executarea silită a clubului de fotbal, în încercarea de a recupera o datprie de peste 200 de mii de euro.

Pentru că a mai avut probleme cu legea, omul de afaceri spune că va achita datoria dacă instanța va cere acest lucru, deși a reiterat ideea că din punctul lui de vedere creanța cu pricina nu există. 

”O să ne judecăm. Am făcut acte, cei de la Primărie au trecut în buget aceşti bani. Am băgat banii în gazon, nu mai are rost. Dacă zice judecătorul, mai dăm o dată. Dacă vrea instanţa, dăm.

Ce, pot să spun că nu dăm? Ar trebui să fie în regulă. Eu nu vreau să merg la puşcărie. Nu pot să mă joc cu chestiile astea”, a spus Gigi Becali la Digisport

Primăria Municipiului București (PMB) a dat în judecată clubul FCSB și solicită plata unor datorii de sute de mii de euro. Patronul Gigi Becali refuză să achite suma și ar putea avea poprire pe cont.

Datorii de 200.000 de euro pentru chirii neachitate

Suma solicitată de Primăria Municipiului București, prin Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București se ridică la 1.056.969,29 lei, adică peste 200 de mii de euro.

ADVERTISEMENT

Banii reprezintă contravaloarea închirierii de către FCSB a Arenei Naționale, stadion pe care roș-albaștrii își dispută cu preponderență meciurile de pe teren propriu în Casa Pariurilor Liga 1.

La începutul acestui an primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunța că instituția pe care o conduce a câștigat procesul intentat clubului finanțat de Gigi Becali, în care solicită achitarea contravalorii (chirii) a 15 partide disputate de formația roș-albastră pe Arena Națională, care este administrată de PMB.

ADVERTISEMENT

Pentru că din februarie, de când instanța a dat sentința definitivă și irevocabilă în favoarea municipalității, omul de afaceri nu a întreprins nici un demers pentru a scăpa de datorie.

Astfel, Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) a solicitat recuperarea datoriei prin executare silită a clubului FCSB.

ADVERTISEMENT

”Până la data prezentei FC Fotbal Club FCSB SA nu și-a îndeplinit de bunăvoie obligațiile bănești dispuse în mod definitiv de către instanțele de judecată. 

În vederea recuperării prejudiciului în cuantum de 1.056.969,29 lei stabilit prin Sentința civilă nr. 1640/10.06.2021, pronunțată în dosarul nr. 22452/3/2020* de către Tribunalul București, secția a VI-a civilă, hotărârea rămasă definitivă prin respingerea apelului formulat de către FC FCSB SA conform Deciziei Civile nr. 79/18.01.2022 pronunțată de către Curtea de Apel București, instituția noastră a luat măsuri pentru obținerea titlului executoriu în vederea punerii în executare a acestuia conform prevederile legale”, se arată într-un document postat pe pagina de Facebook Glasul Armatei.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali susține că nu are nicio datorie către PMB

Patronul vicecampioanei FCSB, Gigi Becali, nici nu vrea să audă de datoria solicitată de municipalitate prin ALPAB. Omul de afaceri susține că suma cu pricina reprezintă de fapt o compensare a unor lucrări de întreținere a gazonului, efectuate de o companie plătită de Becali.

S-a întâmplat acest lucru în anul 2017 pe când în fruntea Primăriei Generale a Capitalei se afla Gabriela Firea, fina lui Gigi Becali.

Între cei doi a existat un acord verbal prin care conveneau să achite în comun costurile de înlocuire a gazonului, suma achitată de Becali urmând a fi scăzută din chiria pentru Arena Națională.

Însă, cele două părți nu a fost întocmit nici un act oficial, astfel că noul primar general încearcă prin orice mijloace să recupereze creanța celor de la FCSB.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – CFR Cluj: 3,30 este cota pentru ”X rezultat final”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu...
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu piciorul la o șansă imensă
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum arată şi ce studii are soţia lui Edi Iordănescu! Este cu zece...
Cum arată şi ce studii are soţia lui Edi Iordănescu! Este cu zece ani mai mică decât selecţionerul României
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
O nouă BOALĂ MORTALĂ se EXTINDE rapid. INFECȚIA e CONTAGIOASĂ
O nouă BOALĂ MORTALĂ se EXTINDE rapid. INFECȚIA e CONTAGIOASĂ
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după...
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după golul de la Euro.
Florin Salam răsuflă ușurat. Liderul clanului Duduianu rămâne cu pedeapsa de opt ani
Florin Salam răsuflă ușurat. Liderul clanului Duduianu rămâne cu pedeapsa de opt ani
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României