Sport

Popularitatea lui David Popovici a explodat după ce a devenit dublu campion mondial. Puștiul de 17 ani, idolatrizat de o țară întreagă

David Popovici (17 ani) este numele de pe buzele tuturor românilor în ultimele zile, după ce „Rechinul” a reușit să câștige două medalii de aur la Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta.
26.06.2022 | 11:58
Popularitatea lui David Popovici a explodat dupa ce a devenit dublu campion mondial Pustiul de 17 ani idolatrizat de o tara intreaga
David Popovici a devenit la doar 17 ani cel mai bun înotător din istoria natației românești. Sursă foto: Profimedia
ADVERTISEMENT

David Popovici a devenit cel mai bun înotător din istoria natației românești, iar România are din nou un mare sportiv după Simona Halep și Cristina Neagu.

David Popovici, devenit peste noapte idolul unei întregi națiuni! Popularitatea lui a atins cote uriașe

FANATIK a urmărit impactul pe care David Popovici l-a produs în mediul online de când a reușit să cucerească titlul mondial în proba de 200 de metri, iar cifrele vorbesc de la sine.

ADVERTISEMENT

Înainte de Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta, înotătorul din București avea doar aproximativ 35.000 de urmăritori pe Instagram. În doar șase zile, puștiul-minune al înotului românesc a ajuns la peste 130.000 de fani, adică aproape de patru ori mai mult!

„chlorinedaddy” cum este intitulat Popovici pe Instagram, a primit doar în ultimele 24 de ore peste 30.000 de like-uri și a doborât pragul de 100.000 de fani.

ADVERTISEMENT

Pagina oficială de Facebook a lui David Popovici a explodat de asemenea

Pagina de Facebook a lui David Popovici pur și simplu a explodat după ce sportivul a devenit dublu campion mondial și în acest moment a ajuns la peste 185.000 de fani!

Numărul de reacții și comentarii la postări a crescut de asemenea exponețial, iar pagina „Rechinului” a fost invadată de zeci de mii de fani.

ADVERTISEMENT

David Popovici a transmis un mesaj simplu, dar emoționant tuturor fanilor după ce a câștigat a doua medalie de aur, iar înotătorul a primit nu mai puțin de 135.000 de like-uri, 14.000 de comentarii și 15.000 de distribuiri: „DUBLU CAMPION MONDIAL! Vă iubesc!!! Mulțumesc că v-ați uitat!”.

Prin comparație, pagina lui Robert Glință, care a fost aproape de o medalie în proba de 50 de metri spate la Campionatele Mondiale de la Budapesta, are doar 12.750 de urmăritori pe Facebook, în timp ce pe Instagram abia strânge 12.400 de fani.

ADVERTISEMENT

La doar 17 ani, David Popovici intră în panteonul marilor sportivi români. Va primi cea mai înaltă distincție de la președintele Klaus Iohannis

David Popovici devine la doar 17 ani al șaptelea sportiv din istoria României care va fi decorat cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de cavaler.

Mircea Lucescu a fost primul om din sport care a primit această distincție în 2009, urmat de Octavian Morariu (2012), Anghel Iordănescu (2014), Emeric Ienei (2017), Simona Halep (2018) și Ivan Patzaichin (2019).

David Popovici se îmbogățește după parcusul de vis de la Campionatele Mondiale de la Budapesta

David Popovici a câșigat deja de la Federația Internațională de Natație 40.000 de dolari pentru cele două titluri mondiale. Guvernul României a anunțat însă că sportivul lui CS Dinamo va primi 200.000 de euro din fondul de rezervă al Statului.

Și veștile bune nu se opresc aici pentru David Popovici, care va primi alți 24.000 de dolari de la Ministerul Tineretului și Sportului.

În total, David Popovici ar putea primi în urma cele două titluri mondiale o premiere și din partea lui CS Dinamo de aproximativ 12.000 de dolari. În total, Popovici poate ajunge la câștiguri de circa 270.000 de euro, la care cu siguranță se vor adăuga și noi contracte de publicitate.

David Popovici a părăsit clubul Steaua și a semnat cu Dinamo la finalul lui septembrie 2021. Înotătorul are în Ștefan cel Mare un salariu lunar de 7.000 de euro.

  • 185.000 de fani are David Popovici pe Facebok, în timp ce pe Instagram a ajuns la 130.000
  • 270.000 de euro ar putea primi David Popovici pentru cele două medalii de aur cucerite la Campionatele Mondiale
ADVERTISEMENT