Porcul românesc este mai mult decât pare la prima vedere. Deși românii s-au obișnuit cu o mulțime de preparate dintr-o astfel de carne, se pare că există mai multe rase, unele chiar deosebite.
Fermierul Fecső Attila a decis să crească porci Mangalița. Poate ai mai auzit până acum de această rasă. Adevărul este că vorbim despre ceva deosebit, iar asta include nu doar calitatea, ci și gustul.
Fecső Attila s-a apucat să crească porci Mangalița având destul de mult timp liber, dar și un spațiu pe măsură. Și calitatea premium însă a contat foarte mult în alegerea făcută.
„Calitatea premium și proprietățile unice ale rasei Mangalita ne-au determinat să ne axăm și să dezvoltăm această posibilitate, folosindu-ne de abilitățile locale, cum ar fi salina și sarea din salină”, a spus acesta, într-un interviu acordat pentru agroteca.ro.
Fermierul crește porcul românesc începând cu anul 2010 și s-a tot extins. De altfel acesta ia în calcul și intrarea pe piața din Europa în momentul în care acest lucru va fi posibil, având în vedere situația actuală.
Ce diferență există între porcul Mangalița și o altă rasă banală de porc românesc? În primul rând produsele finale sunt unele deosebite. Gustul este diferit, iar la fel și aspectul fizic, implicit calitatea.
„Diferența între rasa Mangalita și alte rase comune este extrem de mare, deoarece produsele obținute din Mangalita sunt total superioare celorlalte rase, atât ca gust, aspect fizic, cât și la calitate și sănătate”, a completat acesta.
Porcul românesc vine însă și cu provocări. Se pare că legislația este una schimbătoare. Totodată, animalele sunt ceva mai diferite decât speciile deja cunoscute, cu un alt temperament.
În ceea ce privește produsele obținute de la porcul Mangalița, acestea sunt unele cât se poate de variate. Mai exact, fermierul spune că se obține jambon, slănină, mușchi și nu numai. Iar toate aceste produse sunt de calitate superioară.