Sport

Un fost portar al lui Chelsea, victorie impresionantă în MMA. Cum a trecut de la antrenamentele cu Drogba la artele marțiale. Video

Un fost portar de la Chelsea și-a câștigat meciul de debut în MMA, cel mai recent capitol din cariera sa sportivă de poveste, la 12 ani de când era adus de Jose Mourinho pe Stamford Bridge.
23.03.2022 | 08:58
Un fost portar al lui Chelsea victorie impresionanta in MMA Cum a trecut de la antrenamentele cu Drogba la artele martiale Video
Un fost portar de la Chelsea și-a câștigat meciul de debut în MMA, cel mai recent capitol din cariera sa sportivă de poveste, la 12 ani de când era adus de Jose Mourinho pe Stamford Bridge. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Brazilianul Ricardo Prasel, în vârstă de 31 de ani, a fost odată al treilea goalkeeper al ”albaștrilor”, în perioada când acolo jucau staruri precum John Terry, Frank Lampard sau Didier Drogba.

Fostul portar de la Chelsea, debut fantastic în MMA

Sezonul 2009-2010 poarta londonezilor era apărată de cehul Petr Cech, iar rezerva acestuia era portughezul Henrique Hilario, așa că foarte puțini își mai amintesc că în lot se afla și un tnăr pe nume Ricardo Prasel născut în Brazilia.

ADVERTISEMENT

Nici nu e de mirare, deoarece fostul portar nu a prins niciun meci la echipa mare a lui Chelsea și și-a încheiat cariera la doar 22 de ani, la RFC Liege, din cauza unei accidentări la șold, care însă i-a deschis drumul spre artele marțiale și acum spre prima sa victorie în MMA.

După ce a luptat în mai multe versiuni, Prasel, care între timp și-a luat și cetățenie germană, a avut parte de un debut fulminant în KSW, varianta europeană a UFC, competiție care își ține galele în Polonia.

ADVERTISEMENT

Fostul portar de pe Stamford Bridge l-a învins pe polonezul Michal Kita (41 de ani), arbitrul fiind nevoit să întrerupă lupta după ce braziliano-germanul și-a pus adversarul la podea și timp de secunde bune l-a lovit cu pumnii în figură.

UFC, înaintea naționalei de fotbal a Braziliei

Ricardo Prasel a povestit într-un interviu acordat în 2018 pentru MMA Fighting că cele mai bune relații le-a avut cu Didier Drogba, alături de care rămânea mereu la antrenamente pentru ca ivorianul să-și exerseze loviturile libere.

ADVERTISEMENT

portar Chelsea MMA

”Drogba a fost incredibil. Nu am fost la meciuri cu profesioniștii pentru că eram al treilea portar, Cech și Hilario erau primii doi. Dar m-am antrenat cu ei în fiecare zi, pentru că după ședințe îmi cereau să rămân să-i ajut să exerseze loviturile libere. Treizeci de minute în fiecare zi, Drogba și Ballack executau lovituri libere. A fost incredibil”, spunea fostul portar.

portar Chelsea MMA

Prasel nu regretă faptul că a pus capăt carierei de fotbalist și a recunoscut că succesul în MMA ar depăși orice i s-a întâmplat la Chelsea: ”Dacă m-ai întreba dacă prefer să joc în echipa națională de fotbal a Braziliei sau să lupt în UFC, de 100 de ori aș alege să lupt în UFC.

ADVERTISEMENT

MMA este un sport care depinde doar de mine și adrenalina este mult mai mare. Îmi place. Îmi place să lupt. Timpul meu în fotbal a fost foarte frumos, dar nu aș schimba asta cu cariera mea de luptător”, a mai afirmat brazilianul.

ADVERTISEMENT