Sport

Portarii naționalei lăudați de EHF! “Dedu și Dumanska sunt cei mai buni portari la Euro”

07.12.2018 | 21:01
Portarii nationalei laudati de EHF Dedu si Dumanska sunt cei mai buni portari la Euro
ADVERTISEMENT

Site-ul Federației Europeane de handbal a dedicat un amplu material portarilor României la Europeanul de handbal. Denisa Dedu și Iulia Dumanska sunt eroinele lăudate de forul european. “Au spulberat mitul vârstei: Dedu şi Dumanska sunt cei mai buni portari de la Euro”, este titlul materialului scris de cei de la EHF. În el se arată că româncele sunt cele mai bune la acest Euro, chiar dacă nu au experiență mare la acest nivel.  “Antrenorii caută experienţă la portari, însă cea mai bună pereche de portari după faza preliminară este Denisa Dedu – Iulia Dumanska, care au 24, respectiv 22 de ani”, scriu cei de la EHF.

Iulia Dumanska a făcut minuni până acum la acest European. Românca, mutata din Ucraina în Baia Mare la vârsta de 14 ania avut parade senzaționale în România – Norvegia 31-23. Portărița de la CSM Craiova a fost desemnată cea mai bună de pe teren la acea partidă. “E ca şi cum aş trăi un vis. Sunt foarte mândră pentru ce am realizat. Sunt în al nouălea cer, e un sentiment frumos”, a declarat Iulia Dumanska, după aceal meci. La fel a fost și Denisa Dedu în partida cu Germania.

ADVERTISEMENT
Denisa Dedu și Iulia Dumanska, cei doi portari care au impreionat la Euro 2018

Dedu și Dumanska sunt cei mai buni portari la Euro”! EHF le-a dedicat un material special

Forul internațional le-a dedicat celor două portărițe un material în care ambele sunt caracterizate și sunt lăudate pentru jocul lor la o vârstă la care alți portari așteapă înc[ să debuteze în naționalele lor. “Dumanska este debutantă la un turneu final, în timp ce Dedu este deja la al treilea turneu, apărând pentru România de la 16 ani. A avut nevoie de timp, a avut urcuşuri şi coborâşuri, iar însă acum este gata pentru cea mai mare provocare a carierei. Dumanska a făcut un meci excelent contra Cehiei, însă antrenorul de portari al României, Jaume Fort, s-a înţeles cu cele două eleve ale sale că Dedu e mai bine pregătită pentru Germania, iar cele 13 parade ale ei i-au confirmat intuiţia. Ambele au fost desemnate ‘Player of the Match’ la acest turneu. Dedu a fost premiată pentru performanţa sa contra Germaniei, iar Dumanska a avut 14 parade contra Norvegiei şi a contribuit la victoria-record contra deţinătoarei titlului.”, le-au radiografiat cei de la EHF performanțele de la acest turneu final lui Dedu și Dumanska.

Iulia Dumanska,”Omul meciului” cu Norvegia

Cei de la EHF au lăudat România, care s-a calificat în Grupa principală II cu maxim de puncte, 4. Atuul României a fost apărarea, iar cel mai important om din sistemul defensiv al lui Ambros Martin a fost portarul, fie că el a fost Denisa Dedu sau Iulia Dumanska. EHF a remarcat că acest cuplu a fost cel  mai bun de la Euro până acum. România are primul meci din grupa principală împotriva Olandei, duminică, 9 decembrie de la ora 19:00.

ADVERTISEMENT

Yuliya Dumanska on fire

Romania are having little trouble against Norway and their keeper Yuliya Dumanska is a key reason for that. Just look at these saves! ? FRH – Federația Română de Handbal

Gepostet von EHF EURO am Mittwoch, 5. Dezember 2018

Programul României în Grupa principală II

ROMÂNIA – Olanda (9 decembrie, ora 19:00)
ROMÂNIA- Spania (11 decembrie, ora 19:00)
ROMÂNIA – Ungaria (12 decembrie, ora 19:00)

Primele două clasate din grupele principale se califică în semifinalele competiției de pe 14 decembrie, la Paris. Tot în capitala Franţei are loc și finala, pe 16 decembrie.

ADVERTISEMENT
  • 42 de parade are România după prima fază a grupelor, cel mai mare de la Euro