Sport

Portarii României, sub lupa fostului mare internațional Silviu Lung: „Stăm foarte bine la acest capitol. Radu și-a găsit liniștea la Auxerre”. Exclusiv

Silviu Lung a analizat în exclusivitate pentru FANATIK portarii convocați la naționala României pentru meciurile cu Andorra și Belarus din preliminariile Euro 2024.
24.03.2023 | 11:13
Portarii Romaniei sub lupa fostului mare international Silviu Lung Stam foarte bine la acest capitol Radu sia gasit linistea la Auxerre Exclusiv
Silviu Lung analizează portarii României înaintea meciurilor cu Andorra și Belarus: „Sunt într-o formă foarte bună. Radu și-a găsit liniștea la Auxerre”. sursă foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

România va înfrunta Andorra și Belarus în debutul preliminariilor Euro 2024, iar foștii mari internaționali români nu concep un pas greșit din partea echipei pregătită de Edi Iordănescu. Silviu Lung a analizat portarii convocați la prima reprezentativă pentru începutul campaniei de calificare.

Silviu Lung analizează portarii României înaintea meciurilor cu Andorra și Belarus: „Sunt reactivi, Niță are un plus de viteză de deplasare”

Echipa națională a României debutează în preliminariile Euro 2024 pe terenul reprezentativei Andorrei sâmbătă, de la ora 21:45. „Tricolorii” se vor înfrunta și cu Belarus în luna martie, iar românii sunt optimiști că elevii lui Edi Iordănescu vor câștiga toate cele șase puncte puse în joc.

ADVERTISEMENT

Pentru cele două partide din preliminariile Campionatului European din 2024, Edi Iordănescu i-a convocat pe Florin Niță, Ionuț Radu și Horațiu Moldovan, fiind cei mai în formă portari români ai momentului. Silviu Lung a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că lupta pentru titularizare este între cei doi jucători stranieri.

„Niță și Radu sunt portari reactivi, doi portari cu reflexe foarte bune, dar Niță are un plus de viteză de deplasare. Sunt doi portari care la ora actuală sunt într-o formă sportivă foarte bună și cred că modul în care se vor prezenta la antrenamente va face diferențierea între ei”, a declarat Silviu Lung.

ADVERTISEMENT

După calvarul din ultimii ani de la Sparta Praga, Florin Niță a semnat în această iarnă cu Pardubice și a impresionat în poarta formației din subsolul clasamentului ceh. Revenirea la echipa națională a României pentru partidele cu Andorra și Belarus a fost anunțată în exclusivitate de FANATIK.

Și Ionuț Radu a schimbat echipa în această iarnă, deoarece eroul dintre buturile echipei naționale U21 din 2019 a ieșit din calculele celor de la Cremonese. Ambii au avut parade de excepție în poarta cluburilor pe care le reprezintă, însă tânărul portar este favorit pentru titularizare, așa cum a anunțat site-ul nostru.

ADVERTISEMENT

„Nu este o surpriză convocarea lui Niță pentru că s-a prezentat foarte bine în campionat atât el, cât și Radu. Are o experiență în spate și de câte ori a fost la echipa națională a apărat foarte bine. Radu probabil și-a găsit liniștea la Auxerre, probabil este un colectiv bun și face meciuri foarte bune și este constant, ceea ce contează foarte mult”, a spus fostul mare portar român.

Silviu Lung, sfat pentru Ionuț Radu: „Își va găsi liniștea când nu va mai fi împrumutat în alte părți”

Ionuț Radu este împrumutat la Auxerre de către Inter Milano până la sfârșitul acestui sezon. Silviu Lung este de părere că tânărul portar român își poate găsi liniștea în momentul în care nu va trebui să se gândească la un eventual împrumut și va aparține unei echipe de club la care are șanse să joace.

ADVERTISEMENT

Fostul mare portar trecut pe la Universitatea Craiova și Steaua București a declarat că Horațiu Moldovan merita să fie convocat la echipa națională, chiar dacă a făcut greșeli în ultimele etape la Rapid. Silviu Lung mărturisește că viitorul României este asigurat în poartă, fiind tineri excepționali la naționalele de tineret.

„Poate că în momentul în care își va găsi un grup și știe că nu va mai fi împrumutat în alte părți, atunci totul va fi ok. Pe Moldovan îl știm, a făcut un sezon foarte bun, excepție fac ultimele meciuri când a mai greșit, dar știți cum este pentru că portarii mai și greșeșc.

Dacă nu mă înșel a avut ultima partidă foarte bună la echipa națională, era normal să îl cheme. Mai este Cojocaru care are un campionat foarte bun în Belgia, deci din acest punct de vedere stâm bine. Unul dintre cei doi, aleatoriu Niță sau Radu, iar cel care va hotărâ probabil va fi Leo pentru că îi vede și la antrenamente.

România stă foarte bine la portari, uitați-vă și la U21 unde sunt doi portari excepționali precum Târnovanu și Mihai Popa și la U20, avem portari”, a declarat Silviu Lung în exclusivitate pentru FANATIK.

  • 2 prezențe are Ionuț Radu în poarta României
  • 19 meciuri are Florin Niță în tricoul naționalei
  • 1 prezență a strâns Horațiu Moldovan în poarta României

  • Cotă exclusivă FORTUNA: 2,10 este cota pentru „prima repriză: 1X” la meciul Andorra – România

ADVERTISEMENT