Fotbal international

Portarul care i-a adus Supercupa Europei lui Liverpool e ca şi plecat! Returul cu Atletico Madrid i-a fost fatal

24.03.2020 | 10:04
Portarul care ia adus Supercupa Europei lui Liverpool e ca si plecat Returul cu Atletico Madrid ia fost fatal
ADVERTISEMENT

Liverpool, campioana Europei vara trecută, la Madrid, pe stadionul Wanda Metropolitano, casa lui Atletico, a fost eliminată surprinzător încă din faza optimilor de finală ale acestei ediţii exact de către echipa pe al cărei stadion sărbătorea câştigarea Champions League în urmă cu nici un an.

Portarul Adrian va pleca de la Liverpool

Atletico Madrid a produs marea surpriză, reuşind o victorie cu 1-o în tur, pe teren propriu, după care, într-un retur absolut nebun pe Anfield Road, s-a mai impus odată,. reuşind să marcheze de trei ori în cele două reprize de prelungiri, după ce cormoranii făcuseră 2-o tot în prelungiri şi păreau a fi rezolvat problema.

ADVERTISEMENT

Însă două goluri ale lui Marco Llorente, ambele cu execuţii din afara careului şi o ultimă lovitură aplicată chiar de un fost jucător al lui Liverpool, Alvaro Morata, în ultimele secunde, au produs drama pe un stadion arhiplin la acea vreme, deşi alte meciuri din Champions League se disputau deja cu porţile închise din cauza pandemiei de coronavirus.

Brazilianul Alisson era accidentat

Cel care a încasat aceste goluri, care practic au schimbat soarta calificării, a fost portarul spaniol Adrian, întrucât titularul, brazilianul Alisson, era accidentat. Şi ceea ce este mai grav este faptul că a fost considerat vinovat cel puţin pentru primul gol, un şut parabil al lui Marco Llorente.

ADVERTISEMENT

Presa engleză scrie că zilele lui Adrian la Liverpool sunt numărate de la acele goluri, dar adevărul este că nici portarului spaniol nu îi prea convenea faptul că a intrat pe teren doar de 18 ori în toate competiţiile în acest sezon şi intenţiona să plece.

A adus Supercupa Europei

Adrian a fost adus de urgenţă vara trecută, ca o soluţie de urgenţă după ce Alisson a suferit o accidentare care l-a ţinut ceva vreme pe tuşă. Spaniolul mai jucase în Premier League la West Ham şi deşi plecase acasă, în vară, după expirarea contractului, nici nu a stat pe gânduri când a văzut că tocmai Liverpool îl dorea.

ADVERTISEMENT

Momentul său de glorie s-a consumat în Supercupa Europei, cu Chelsea, meci decis după lovituri de departajare. Adrian a parat atunci lovitura care a adus trofeul pe Anfield Road. Însă nu avea cum niciodată să devină numărul 1 în faţa lui Alisson, care costase 75 de milioane euro.

Cel mai probabil va juca în Spania

Este probabil ca Adrian să revină în ţara natală, pentru a semna cu un club din primele două divizii, el având deja vârsta de 33 de ani. Adrian a admis că a fost surprins de şutul de la primul gol al lui Llorente şi pentru că balonul ar fi fost atins de un fundaş al cormoranilor în drumul spre poartă.

ADVERTISEMENT

Probabil că dacă nu ar fi primit acel gol, venit foarte repede după cel de 2-0, Liverpool ar fi reuşit să gestioneze în favoarea sa situaţia şi să obţină calificarea. Aşa, golul a picat ca din senin şi a obligat echipa lui Klopp să se descopere pentru a pleca la atac în vederea înscrierii a unui al treilea gol.

ADVERTISEMENT