Fotbal international

Portarul Germaniei U21 a gafat la golul cu Olanda, dar a înscris fabulos pentru Mainz II. Video

30.03.2021 | 13:02
Portarul Germaniei U21 a gafat la golul cu Olanda dar a inscris fabulos pentru Mainz II Video
ADVERTISEMENT

Finn Dahmen este portarul pe care Stefan Kuntz este tentat să se bazeze și în meciul contra României, în n ciuda gafei din partida cu Olanda, scor 1-1. Jucătorul celor de la Mainz se poate lăuda și cu un gol de generic pe care l-a marcat în urmă cu trei ani.

Finn Dahmen a împlinit 23 de ani pe 27 martie, dar nu este o aniversare pe care și-o va aduce aminte cu prea mare bucurie. În aceeași zi a comis-o grav în partida contra Olandei, de la Campionatul European U21.

ADVERTISEMENT

Degajarea lui Dahmen l-a nimerit pe Justin Kluivert, care a profitat imediat și a marcat golul prin care batavii au deschis scorul, în minutul 48. Germania a reușit egalarea prin Nmecha, în minutul 84. S-a terminat 1-1, iar calculele pentru calificarea în sferturile de finală rămân destul de complicate.

Dahmen a gafat în partida cu Olanda, dar Stefan Kuntz e tentat să îl titularizeze din nou: “Îl sprijinim”

Nu doar Adrian Mutu are bătăi de cap în stabilirea primului 11. Stefan Kuntz l-a încurajat pe Finn Dahmen după gafa din partida cu Olanda. Ba mai mult, ia în calcul să îl titularizeze pe portarul lui Mainz și contra României. Asta în ciuda faptului că are în lot doi portari care sunt mai bine cotați, Lennart Grill și Markus Schubert. Iar presa din Germania cere o schimbare.

ADVERTISEMENT

“Am spus înaintea acestui turneu final că intenția noastră este să îi sprijinim pe jucători, chiar și atunci când se va întâmpla să comită erori. Așa vom proceda și în cazul lui Finn”, a declarat Stefan Kuntz la finalul partidei cu Olanda, conform Sportbuzzer.de

Finn Dahmen, 23 de ani, a debutat în Bundesliga în acest sezon. Titularul obișnuit al lui Mainz, Robin Zentner, nu a fost disponibil în partida cu Bayern Munchen, în deplasare, pe 3 ianuarie. A intrat Finn Dahmenn, care s-a descurcat de minune în prima repriză.

ADVERTISEMENT

Dahmen a jucat un singur meci în Bundesliga, tocmai contra lui Bayern! A luat 5 într-o repriză!

Mainz a avut 2-0 la pauză, dar a fost aspru pedepsită în repriza secundă. Dahmen a luat 5, dar nu i se poate reproșa nimic. Kimmich, Sane, Sulle și Lewandowski, o dublă, au fost marcatorii. Primul gol al partidei a fost marcat de Jonathan Burkardt, 20 de ani, și el adversar “tricolorilor” în partida de marți. Jucătorul lui Mainz a dat pasa decisivă pentru golul lui Nmecha, împotriva Olandei.

“Tricolorii” trebuie să fie atenți și la calitățile de marcator ale lui Dahmen, cotat la 700.000 de euro de Transfermarkt.de. Pe 11 aprilie 2018, acesta marca un gol absolut fabulos pentru Mainz II, în liga a patra din Germania, contra celor de la Stuttgart II. Dahmen reușea să egaleze la unu în prelungirile partidei, cu o execuție spectaculoasă din interiorul careului.

ADVERTISEMENT

Presa din Germania vrea o schimbare. Îl cere în poartă pe omul devenit titular în poarta lui Bayer Leverkusen

Markus Schubert este sub contract cu Schalke 04, dar în acest sezon a fost împrumutat la Eintracht Frankfurt. Unde nu a jucat nicium meci. Anul trecut, însă, prindea 9 meciuri în Bundesliga pentru Schalke. 1,8 milioane de euro este cota de piață a lui Schubert, conform Transfermarkt.

Lennart Grill este omul pe care presa germană îl cere titular. Mai ales că a jucat în ultimele patru meciuri de Bundesliga ale lui Bayer Leverkusen, înaintea acestui turneu final. Este cotat la 1,5 milioane de euro.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 7,00 este cota pentru „scor exact 2-2” la meciul Germania U21 – România U21. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: