Fotbal intern

Portarul lui CFR Cluj, în topul celor mai promițători jucători crescuți de Real Madrid în ultimii 10 ani

15.10.2018 | 08:46
Portarul lui CFR Cluj in topul celor mai promitatori jucatori crescuti de Real Madrid in ultimii 10 ani

Jesus Fernandez, portarul celor de la CFR Cluj, a fost inclus de jurnaliștii spanioli de la Marca în topul celor mai promițători jucători crescuți de Real Madrid în ultimii 10 ani. Cu un trofeu Champions League în palmares, goalkeeperul spaniol a făcut parte din cel mai bun lot pe care echipa a doua a lui Real Madrid l-a avut în ultima perioadă, însă nu a reușit să se impună pe Santiago Bernabeu. Ajuns la vârsta de 30 de ani, Jesus Fernandez are doar 52 de meciuri jucate în întreaga carieră.

Din cei 50 de fotbaliști incluși în topul făcut de Marca, doar 5 se mai găsesc în prezent în lotul Realului, în timp ce unii s-au retras fără să fi apucat să impresioneze. Astfel, Mariano, Lucas Vasquez, Sergio Reguilon, Nacho Fernandez, Jaime Sanchez (Castilla) și Dani Carvajal încă mai continuă aventura pe Santiago Bernabeu, în timp ce Alvaro Morata a ajuns la Chelsea, iar alți jucători au ajuns în ligile inferioare din Spania.

Portarul lui CFR Cluj a fost inclus în topul celor mai promițători jucători crescuți de Real Madrid

“A fost portarul celei mai bune echipe pe care a avut-o Castilla în ultimul timp și și-a început ascensiunea în Liga a 2-a înainte de a ajunge la Cadiz. A debutat la prima echipă împotriva Almeriei, în sezonul 2010-2011, apoi a devenit al treilea portar. Are în palmares un trofeu Champions League, cel de-al zecelea din vitrina clubului, dar nu a avut șansă după ce a plecat de pe Santiago Bernabeu. Levante, Granada, Cadiz și Cultural Leonesa au fost echipele la care a jucat în Spania, înainte de a lua decizia de a merge în România pentru a apăra culorile lui CFR Cluj, unde a avut parte de un start bun”, notează Marca.

În vârstă de 30 de ani, Jesus Fernandez are 2 meciuri jucate pentru Real Madrid și 14 pentru achipa a doua a clubului, Castilla. A mai jucat un meci pentru Granada, 3 pentru Cadiz, 5 pentru Numancia, 10 pentru Levante, 14 pentru Cultural Leonesa, iar pentru CFR Cluj a prins 3 partide. A primit 87 de goluri în întreaga carieră și a păstrat poarta intactă în 12 ocazii.