Fotbal international

Portarul naționalei Angliei la Euro U21, dezvăluiri teribile: “A fost cumplit, eram foarte singur. Mă gândeam: «Cum de mi s-a întâmplat asta?»”

13.12.2019 | 11:32
Portarul nationalei Angliei la Euro U21 dezvaluiri teribile A fost cumplit eram foarte singur Ma gandeam Cum de mi sa intamplat asta
ADVERTISEMENT

Dean Henderson, portarul lui Sheffield United și al naționalei Angliei la Euro U-21 din această vară, a dezvăluit momentele teribile prin care a trecut în 2019, fiind abuzat verbal și online în lupta pentru promovarea în Premier League.

Portarul naționalei Angliei la Euro U21, dezvăluiri teribile: “A fost cumplit, eram foarte singur”

Henderson este unul dintre portarii de viitor ai Angliei. Împrumutat de Manchester United la Sheffield United, tânărul goalkeeper a trecut printr-o situație gravă la începutul anului, în derby-urile din Championship cu Sheffield Wednesday și Leeds United.

ADVERTISEMENT

A fost abuzat verbal pe stadioane, dar și online și “dacă era rasism, suporterii erau suspendați de pe stadioane”, explică Henderson într-o mărturisire emoționantă pentru Sky Sports înaintea partidei cu Aston Villa din Premier League.

“Cu siguranță, anul trecut la Hillsborough (n.r. stadionul lui Sheffield United) și Elland Road (n.r. stadionul lui Leeds United) nu a fost o perioadă plăcută pentru mine și pentru familia mea.

ADVERTISEMENT

Foarte multe acuzații au fost cumplite. Dacă era rasism, oamenii erau suspendați de pe stadioane. Și pentru asta, cred că este cel mai urât mod în care poți fi numit.

Pentru mine, venind dintr-o familie bună, a fost dureros. Și oamenii nu știu că a avut un impact puternic asupra mea pentru două sau trei luni. În unele momente am fost foarte singur”, a explicat Henderson.

ADVERTISEMENT

Dean Henderson: “Cum de mi s-a întâmplat asta?”

Portarul naționalei Angliei la Euro U21 a continuat dezvăluirile: “Obișnuiam să merg acasă, să stau și să mă gândesc: «Cum de mi s-a întâmplat asta?». Nu era deloc ok, dar oamenii niciodată nu știu asta.

Doar prietena mea știa cât de mult mă afectau aceste abuzuri. Dar am fost uniți ca familie și am trecut peste. Să mergi pe Elland Road și să-i bați după ceea ce au zis despre mine, a însemnat totul pentru mine.

ADVERTISEMENT

Un tânăr jucător să meargă acolo, să primească multe lucruri negative și abuzuri, nimeni nu vorbește despre asta. Nu cred că am primit suportul pe care îl meritam, sincer.

Dar m-am descurcat și am devenit mult mai puternic mental. Pentru un tânăr de 22 de ani, oamenii nu realizează prin ceea ce am trecut în sezonul trecut. Am primit toate acestea și am mers înainte, așa cum mereu o fac”.

Dean Henderson a fost în lotul Angliei la Euro U21 și a luat 4 goluri în meciul cu România și chiar a gafat la una dintre reușitele lui Florinel Coman. În acest sezon, Sheffield United are a treia apărare din Premier League, cu doar 16 goluri primite. Henderson a evoluat în 15 dintre cele 16 runde și a primit 13 goluri, fiind absent în partida cu Manchester United.

  • 15.000.000 de euro este cota de piață a lui Henderson, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT