Fotbal intern

Rapidul, blocat în Liga a V-a de un portar fără mînă! Mihăilescu, VEDETĂ în New York Times.

AFC Rapid, una dintre echipele care susţin că doresc să continuie tradiţia echipei feroviare, trezeşte în continuare interesul microbiştilor din întreaga lume....
30.09.2016 | 12:39
Rapidul blocat in Liga a Va de un portar fara mina Mihailescu VEDETA in New York Times

AFC Rapid, una dintre echipele care susţin că doresc să continuie tradiţia echipei feroviare, trezeşte în continuare interesul microbiştilor din întreaga lume.

De capitalul de imagine al brandului “Rapid” se folosesc, cu voie sau fără voie, inclusiv adversarii din Liga a V-a a formaţiei giuleştene.

În cazul acesta se află şi portarul echipei Frăţia, adversarul cu care AFC Rapid a făcut doar un 1-1. Tudor Mihăilescu, 49 de ani, nu a atras atenţia prin paradele sale, ci prin faptul că a reuşit, cu multă ambiţie, să joace fotbal în continuare în ciuda faptului că nu are o mînă! Imaginile cu goalkeeperul Frăţiei l-au transformat în vedetă pe acesta în paginile celebrului ziar New York Times.

“Întotdeauna mi-am dorit să fiu portar. Mereu mi-a plăcut să dau indicaţii din spate. A trebuit să merg la doctor pentru a-mi da voie să joc. A fost nevoie de un an pentru a-mi da voie să joc. Era aproape imposibil să mă lase să joc cu un braţ“, a explicat Tudor pentru New York Times.

Au singurul antrenor de culoare din România

Americanii au pus pe tapet întreaga poveste a echipei de la marginea Bucureştiului. Cu singurul antrenor de culoare, dar şi cu salarii ce nu depăşesc 150 de lei pe meci, Frăţia speră să ajungă în eşaloanele superioare.

Tehnicianul echipei este Aime Lema, care este cu un an mai mic decît portarul echipei. S-a născut la Kinshasa (Republica Congo) şi a venit în România în 1991 să studieze chimia industrială. S-a căsătorit cu o româncă şi a rămas aici.

„Nu am simţit nicio discriminare. Nimeni nu m-a discriminat pentru că sînt negru. Românii au o altă mentalitate. Aici noi sîntem prieteni toţi. Jucăm împreună pentru că sîntem şi prieteni de mult timp”, mărturiseşte Lema pentru sursa citată.

Echipă cu 1000 euro pe lună

Americanii au dorit să afle culisele din cadrul unei echipe de fotbal. Iar patronul echipei Frăţia, Constantin Zamfir, a dezvăluit că toate cheltuielile îl duc la doar 1000 euro lunar pentru echipa care şi-a atins momentul de celebritate. Iar sursa apei care este folosită la duşuri este fîntîna de lîngă stadion construită chiar de patron.

“Am vrut să înfiinţez o echipă pentru a demonstra că poţi avea succes dacă există organizare şi înţelegere. Voiam să dau un exemplu. Vreau să demonstrez că uşa noastră e deschisă pentru oricine, indiferent de rasă, vîrstă sau handicap.

Noi demonstrăm că poţi face ceva pozitiv. Nu prin furt sau bătaie, ci dacă sîntem fraţi. De aceea am păstrat puii şi caprele. Le creştem şi le dăm jucătorilor la finalul sezonului. Asta defineşte clubul Frăţia”, a declarat Zamfir.