Sport

Portarul Ţării Galilor, eliminat cu VAR pentru un fault barbar în meciul cu Iran! L-a copiat pe “măcelarul” Harald Schumacher. Video

Wayne Hennessey, portarul Ţării Galilor, a fost eliminat pentru un fault barbar în meciul cu Iran. Galezul l-a copiat pe un alt goalkeeper care a avut o intrare criminală.
25.11.2022 | 14:11
Portarul Tarii Galilor eliminat cu VAR pentru un fault barbar in meciul cu Iran La copiat pe macelarul Harald Schumacher Video
Faultul criminal al portarului Ţării Galilor pentru care întâi a luat doar galben
ADVERTISEMENT

Wayne Hennessey a devenit primul fotbalist eliminat de la Campionatul Mondial 2022, după ce a văzut cartonaşul roşu în meciul cu Iran. Portarul Ţării Galilor a avut o intrare criminală la Mehdi Taremi, care a adus aminte de un alt fault brutal din urmă cu 40 de ani.

Faultul criminal al portarului Ţării Galilor pentru care întâi a luat doar galben. Eliminat din meciul cu Iran după intervenţia VAR

În minutul 85, la un contraatac al Iranului, Wayne Hennessey a ieşit din poartă ca să-l oprească pe Mehdi Taremi. Portarul Ţării Galilor s-a izbit cu putere de atacantul iranian, care a rămas lat pe gazon.

ADVERTISEMENT

Arbitrul Mario Escobar i-a arătat cartonaşul galben pentru intrarea criminală, dar a fost chemat la margine ca să revadă faza cu ajutorul sistemului VAR. După ce a analizat imaginile video, oficialul din Guatemala a anulat cartonaşul galben şi i-a arătat direct cartonaşul roşu galezului.

Wayne Hennessey a devenit primul jucător eliminat de la Campionatul Mondial 2022, după ce niciun jucător nu mai văzuse cartonaşul roşu în cele 16 meciuri disputate în prima etapă din faza grupelor.

ADVERTISEMENT

Pentru Wayne Hennessey aventura la Campionatul Mondial 2022 a ajuns la final. Portarul galez va primi o suspendare de cel puţin două etape, după ce a primit direct cartonaşul roşu, şi ar mai putea fi eligibil doar dacă Ţara Galilor ar ajunge în sferturile de finală.

Faultul lui Wayne Hennessey a adus aminte de intrarea brutală a lui Harald Schumacher

Un fault la fel de brutal, dar cu consecinţe mult mai grave, a avut loc la Campionatul Mondial din 1982. În semifinala Germania de Vest – Franţa, în minutul 60 al partidei, Harald Schumacher l-a făcut KO pe Patrick Battiston.

ADVERTISEMENT

Tot la un contraatac, de această dată al Franţei, Patrick Battiston a scăpat singur cu Harald Schumacher, însă portarul nemţilor l-a lovit cu şoldul în faţă şi jucătorul francez a căzut inert pe gazon. Arbitrul partidei nu i-a acordat nici măcar cartonaşul galben portarului, dar nici lovitură liberă pentru acea intrare.

Medicii au intervenit rapid pe gazon, iar Patrick Battiston a fost scos de pe teren cu masca de oxigen pe faţă. La spital, jucătorul a fost plasat în comă, după ce îşi îşi pierduse doi dinţi, avea trei coaste fracturate şi existau suspiciuni de leziuni la nivelul coloanei vertebrale.

ADVERTISEMENT

Până la urmă, Patrick Battiston a supravieţuit şi a putut din nou să joace fotbal. Cu toate acestea, francezul a dezvăluit că a rămas cu sechele după acel fault criminal.

ADVERTISEMENT