Sport

Porto aşteaptă retragerea din activitate a lui Iker Casillas după infarctul suferit

Autor: Sorin Dumitrescu | 02.05.2019 | 21:54
Iker Casillas e la un pas de a pune capăt carierei sale de excepţie la vârsta de 37 ani

Clubul FC Porto aşteaptă retragerea din activitate a lui Iker Casillas după infarctul suferit zilele trecute, la numai 37 de ani. Fostul portar al naţionalei Spaniei a fost dus de urgenţă în sala de operaţie a spitalului din Porto după ce i s-a făcut rău în timpul unui antrenament iar la spital doctorii au constatat că Iker Casillas suferise un infarct miocardic.

Porto aşteaptă retragerea din activitate a lui Iker Cassilas

Din fericire, ca urmare a rapidităţii cu care s-a acţionat Casillas a ajuns la timp pentru ca viaţa sa să poată fi salvată. Medicii i-au pus un cateter, iar faptul că totul a decurs perfect este demonstrat de starea de bine a pacientului, care a şi postat un mesaj super optimist de pe patul de spital, în care aduce mulţumiri tuturor celor care au fost alături de el în aceste momente cu adevărat delicate.

Casîillas mai are un contract cu echipa portugheză, iar preşedintele clubului a purtat în urmă cu doar două luni o discuţie cu jucătorul, în care l-a informat la acea vreme asupra faptului că dorinţa clubului este ca să i se prelungească contractul până la împlinirea vârstei de 40 de ani, ca semn de preţuire pentru tot ceea ce a făcut pentru club.

Iker Casillas a trecut cu bine peste cel mai mare obstacol din viaţă şi e foarte optimist
Iker Casillas a trecut cu bine peste cel mai mare obstacol din viaţă şi e foarte optimist

În urmă cu două luni i s-a propus să rămână la Porto până la 40 de ani

În acest moment însă situaţia s-a schimbat cu 180 de grade. În sensul în care, după cele petrecute cu sănătatea lui Iker Casillas Porto ar dori ca nici măcar acel an de contract existent să nu mai fie onorat şi jucătorul să se retragă imediat din activitatea competiţională. Agentul lui Iker Cassilas, Carlos Cutropia, a declarat unui post de radio că nu a discutat încă acest aspect cu jucătorul, dar că este o variantă de luat în calcul.

Evident, decizia lui Iker Casillas va fi luată abia după ce jucătorul va ştii cu siguranţă din partea medicilor ce recomandă aceştia. Dacă mai poate reveni în activitate sau, pentru bine său, soluţia este să pună aici punct unei cariere şi aşa excepţionale, pentru a se putea pune la adăpost de pericolul vreunei recidive, ştiut fiind că efortul făcut de un sportiv este mult mai mare decât al unui om normal.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1