News
notix pixel id

Un impiegat CFR a dus la poliție un portofel găsit în gară, cu bani și un card cu PIN-ul alături. „Nu-mi clădesc fericirea pe suferința altuia”

Un impiegat din Craiova a predat poliției feroviare un portofel în care se afla suma de 3.700 de lei, un card bancar, precum și un bilețel cu PIN-ul respectivului card.
15.01.2022 | 18:18
Un impiegat CFR a dus la poliție un portofel găsit în gară, cu bani și un card cu PIN-ul alături. „Nu-mi clădesc fericirea pe suferința altuia”
Impiegatul a găsit portofelul în gara din Craiova/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Polițiștii de la Transporturi Feroviare au avut o surpriză de proporții când a venit la ei un angajat al CFR care le-a predat un  portofel pe care îl găsise în gara Craiova.

Surpriza a fost și mai mare când s-au uitat în portofelul în care, pe lângă actele de identitate ale proprietarului, erau 3.700 de lei, un card bancar, o chitanță cu un sold disponibil de 85.200 lei, la care se adăuga un  bilețel pe care era scris codul PIN al cardului, informează Digi24.

Proprietarul portofelului este tot un angajat de la CFR.

„Nu m-am uitat în portofel”

Cristian Ionel, impiegat la CFR Craiova, a găsit portofelul în sala de așteptare a gării, în drum spre toaletă. După ce l-a luat, a sunat la poliție.

ADVERTISEMENT

În portofel au fost cam 3.700 de lei, buletin, un card și un bon că ar fi folosit bancomatul în care era suma pe care o scosese și suma restantă pe card. 852 de milioane pe card. Și PIN-ul, un bilețel cu PIN-ul cardului lângă card”, a declarat impiegatul.

Cristian Ionel a aflat aceste lucruri abia la poliție întrucât nu a deschis portofelul până atunci.

ADVERTISEMENT

Nu m-am uitat în portofel. L-am luat, m-am dus direct la colegul meu. Eu la Poliție am aflat ce era în portofel. Până la Poliție eu nu am știut ce se află în portofel”, a spus bărbatul.

Întrebat dacă nu i-a trecut prin minte să deschidă portofelul și să ia banii, Cristian Ionel a răspuns: „Mama mea m-a învățat să nu îți clădești niciodată fericirea pe suferința altuia.

ADVERTISEMENT

Cel care pierduse portofelul este tot angajat al CFR, însă nu i-a mulțumit  colegului său pentru gestul făcut.

Polițiștii avertizează că nu trebuie  ținut codul PIN în același loc cu cardul întrucât un hoț ar putea să scoată imediat banii  de la un bancomat.

ADVERTISEMENT

Celor care se știu mai puțin norocoși, polițiștii le recomandă să țină cont de câteva sfaturi care îi pot feri de evenimente nedorite. Să purtați portofelul sau banii într-un buzunar interior al vestimentației, în partea din faţă, cât mai aproape de corp”, a spus Cristian Grigorescu, purtător de cuvânt IPJ Dolj.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 867. 32 pagini + Horoscop 2022!
A apărut noua revistă Taifasuri