Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Portretul arbitrului de la România – Slovacia, făcut de un fost „central” din Spania: „Are un stil mai milităresc“

Un fost arbitru de La Liga i-a făcut portretul „centralului“ de la meciul dintre România – Slovacia, neamțul Daniel Siebert, despre care spune că este dur.
26.06.2024 | 13:22
Portretul arbitrului de la Romania  Slovacia facut de un fost central din Spania Are un stil mai militaresc
Arbitrul partidei România - Slovenia, arbitraj milităresc / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Echipa națională va da piept cu Slovacia în ultimul meci din faza grupelor, fiind decisiv pentru calificare. Selecționerul Edi Iordănescu se pregătește temeinic pentru acest meci, unde va face două schimbări de efectiv, conform surselor FANATIK.

Portretul lui Daniel Siebert, arbitrul partidei

Alfonso Perez Burrull a oferit un interviu pentru iAMSport, în care a discutat despre Daniel Siebert, arbitrul delegat la meci. Spaniolul a fost un arbitru de top în La Liga în ultimele două decenii, având 224 meciuri la centru.

ADVERTISEMENT

„Fiind german, are această școală, mai în spiritul legii, în sânge. Da, este un stil de arbitraj mai puțin flexibil, foarte aplicat pe regulament. Mai ales atunci când meciul este intens, centralii nemți sunt gata să ofere cartonașe cu dărnicie.

Este modul lor de a ține partida sub control. Probabil și din acest motiv a fost delegat la un meci de care depinde calificarea ambelor echipe. Fotbaliștii trebuie să fie foarte atenți la proteste, la orice gest care ar putea fi interpretat de Siebert ca ‘subminare a autorității‘ sale“, a spus Burrull, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Dezavantajele de a fi arbitrat de Siebert

Daniel Siebert, cel care l-a arbitrat pe Stanciu în unul din meciurile vieții sale, are anumite dezavantaje. Perez Burrull a spus care sunt calitățile, dar și punctele mai puțin forțe ale „centralului“ neamț.

„Uneori se grăbește cu decizii radicale. Vrea ca jucătorii să știe cine este “la conducerea” partidei. [..] Siebert are un stil mai milităresc de arbitraj. Deci echipele trebuie să știe să se muleze pe acest stil dacă vor să-și facă meciul ușor din punct de vedere al ‘centralului‘.

ADVERTISEMENT

În cazul lui Siebert, este primul său turneu important în țara sa și, uneori, acest lucru, în opinia mea, poate genera mai multă tensiune decât este necesar în mintea unui arbitru. Îl poate determina să fie prea dur în proceduri.

Oricum, în cazul lui Siebert, cred că este loc de îmbunătățiri când vine vorba de “citirea” meciurilor și analizarea modului în care se desfășoară partida. Nu se mulează pe joc. [..] Poate alerga foarte mult, iar asta-i permite să fie aproape de joc în orice moment.

ADVERTISEMENT

Ia decizii rapide, nu stă pe gânduri. Chiar dacă uneori sunt greșite, asta-l ajută să se impună în fața fotbaliștilor. Ei simt imediat dacă eziți“, a mai spus Burrull despre Daniel Siebert, arbitrul de la România – Slovacia.

ADVERTISEMENT
4.40 este cota BETANO pentru victorie România cu Slovacia