Mergea cu rata, are iubită de la ţară şi interzis la disco

Nicuşor Stanciu (19 ani) a marcat primul său gol la Steaua într-un moment crucial pentru viitorul echipei. Reuşita mijlocaşului din minutul 7 al returului cu Legia, încheiat 2-2 după 1-1 la...
29.08.2013 | 00:35
Mergea cu rata are iubita de la tara si interzis la disco
ADVERTISEMENT

Nicuşor Stanciu (19 ani) a marcat primul său gol la Steaua într-un moment crucial pentru viitorul echipei. Reuşita mijlocaşului din minutul 7 al returului cu Legia, încheiat 2-2 după 1-1 la Bucureşti, le-a deschis drumul „roş-albaştrilor” spre grupele Ligii Campionilor, asigurînd venituri de zeci de milioane de euro şi dueluri cu cele mai puternice cluburi din Europa.

„De cînd e la Steaua, şutează mai bine la poartă”

Contactată de FANATIK, Elisabeta Stanciu s-a declarat încîntată de reuşita fiului său din meciul de la Varşovia. Emoţionată, doamna Stanciu şi-a găsit cu greu cuvintele. După cîteva momente, ea a prins curaj şi ne-a oferit unele informaţii „tactice”, venite din sufletul unei mame bucuroase.

ADVERTISEMENT

„Toată familia este în culmea fericirii pentru golul marcat de Nicuşor în Polonia. Prieteni, rude, vecini, toţi m-au sunat pentru a-mi transmite felicitări. Am vorbit de dimineaţă şi cu el, era extrem de entuziasmat. Este abia la începutul carierei. Am observat că, de cînd a venit la Steaua, a început să şuteze mai bine la poartă”.

„Am vîndut terenuri pentru visul lui Nicuşor”

Apoi, discuţia despre băiatul ei, ajuns mare la un club din Bucureşti, curge de la sine. „Uşor nu avea cum să ne fie, noi, sîntem oameni săraci, modeşti. Am vîndut terenuri ca să aibă copiii parte de tot ce vor, iar Nicuşor a putut să-şi urmeze visul. Am renunţat să lucrăm la casă, în vreme ce vecinii noştri băgau apă, gaze şi toate condiţiile pe care le ai la oraş. Noi am lăsat astea pentru mai tîrziu, zicînd mereu: întîi copiii”.

ADVERTISEMENT

 Mergea cu „ocazie” acasă

Începutul carierei a fost unul extrem de dificil pentru mijlocaş. Pentru a ţine pasul cu antrenamentele, fotbalistul a fost nevoit să facă sacrificii importante, copil fiind. „Un lucru foarte important, de care Nicuşor avea nevoie şi pe care l-am considerat o prioritate, a fost să-i cumpăr telefon. Era imposibil să stea fără. Ţin minte că îl sunam seara după meci, să văd dacă a prins <ocazie> spre casă”, afirmă mama jucătorului.

Nu are voie să bea

Viaţa sportivă vine pe primul plan pentru familia lui Stanciu: „Nu va uita niciodată de unde a pornit. A avut ocazii, nu a cedat niciodată ispitelor şi nu cred că se va schimba vreodată. Nu iese prea mult în cluburi, nu e consumator de alcool. Desigur, eu îi voi zice mereu să nu lase garda jos, să se ţină de fotbal, de antrenamente, să nu se ia după alţii şi să petreacă nopţile cu fete prin cluburi”, susţine cea care i-a dat viaţă jucătorului.

ADVERTISEMENT

Nici pe plan personal, Nicuşor nu scapă din ochii mamei lui: „Ca să vedeţi, unul dintre motivele pentru care susţin că nu s-a schimbat este faptul că îi plac fetele simple, sufletiste. Nu e cu o fată de la capitală, ci cu una de la noi, de la ţară”, a mai declarat doamna Stanciu pentru FANATIK.

Transferat cu ajutorul mamei: “Îi mulţumesc Anei pentru că îmi ajută fiul”

Deşi Steaua şi Vaslui se înţeleseseră asupra transferului său, Nicuşor Stanciu s-a lăsat cu greu convins în a face pasul spre Capitală. „Vasluiul e peste Steaua, de ce aş pleca?!”, erau cuvintele rostite de Stanciu la auzul veştii că echipa din Ghencea vrea să-l transfere. Mutarea s-a concretizat în cele din urmă cu ajutorul impresarului Anamaria Prodan. Aceasta a sunat-o pe mama lui Nicuşor şi a convins-o că transferul la Steaua este cea mai bună decizie pentru viitorul carierei fiului său. Şi acum, la cîteva luni de distanţă, Elisabeta Stanciu este încîntată că a ascultat sfaturile primite de la Anamaria Prodan: “Vreau să îi mulţumesc Anei pentru că mi-a ajutat fiul şi pentru că îl ajută în continuare. Nu am cuvinte să spun cît de mult înseamnă pentru noi“.

ADVERTISEMENT

Aproape de a semna cu Dinamo

Actualul star al „roş-albaştrilor” a fost la un pas de a semna cu Dinamo în urmă cu doi ani. Porumboiu îl luase de la Alba Iulia, doar că vasluienii aveau interzis la transferuri în acea perioadă, astfel că mutarea a fost amînată. Nicolae Badea a încercat să-l ademenească la Dinamo cu un salariu excelent, de 60.000 de euro anual, propunere acceptată de jucător. Totuşi, Comisiile de Soluţionare a Litigiilor au decis în cele din urmă ca Stanciu să rămînă la gruparea moldavă. Nu este singurul caz de jucător dorit mai întîi de Dinamo şi transferat ulterior la Steaua. Pe listă se mai regăsesc Alexandru Chipciu, Vlad Chiricheş, Ciprian Tătăruşanu, Iasmin Latovlevici şi Paul Pîrvulescu, ultimul pozîndu-se chiar în tricoul lui Dinamo cu o zi înaintea transferului la Steaua.

A marcat şi pe San Siro!

Mijlocaşul s-a specializat în goluri importante. Anul trecut, pe vremea cînd evolua la Vaslui, a reuşit să marcheze împotriva lui Inter, chiar pe legendarul stadion San Siro. Stanciu deschidea atunci scorul din penalty, într-un meci terminat la egalitate, scor 2-2.

1,4 milioane de euro este cota de piaţă a lui Stanciu

ADVERTISEMENT