News

Portretul psihologic al lui Gheorghe Dincă, realizat de criminologi: ”Tulburare de personalitate, pervers”

10.09.2019 | 09:31
Portretul psihologic al lui Gheorghe Dinca realizat de criminologi Tulburare de personalitate pervers
Gheorghe Dincă a fost catalogat de criminologi drept pervers având și tulburări de personalitate. Sursa foto: digi24.ro

Cazul crimelor de la Caracal continuă. Criminologii au realizat profilul psihologic al lui Gheorghe Dincă, iar un doctor în Psihologie, Florian Gheorghe, a analizat profilul criminalului celor două adolescente: Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu.

Gheorghe Dincă a fost catalogat de criminologi drept pervers

Gheorghe Dincă are toate trăsăturile de personalitate ale un criminal, iar criminologii spun că ”personalitatea acestui individ e foarte complicată”. Florian Gheorghe, doctor în Psihologie, a analizat profilul psihologic al criminalului de la Caracal și a ajuns la concluzia că acesta nu a acționat singur, ci este doar „un pion”.

„Am văzut la televizor tot felul de experți care și-au dat cu părerea, încercând să caute un diagnostic care să exprime capacitatea lui de a face aceste fapte, să se lege de mediul lui de viață, de vârstă. S-au strâns atât de multe date, multe contradictorii, marea problemă e să poți face o corespondență între realitatea psihologică a acestui caz cu o realitate juridică și să poți încadra toate trăsăturile lui de personalitate într-o terminologie juridică din care să rezulte gradul de vinovăție, modul în care a operat, motivele care l-au împins, dacă a lucrat singur sau cu alții …dacă e doar un pion”, a spus Florian Gheorghe la Antena 3.

Dincă vrea să obțină o condamnare cât mai mică
Gheorghe Dincă și-a premeditat crimele. Sursa foto: romaniatv.net

Gheorghe Dincă vrea să obțină o condamnare mică

Profesorul Florian Gheorghe este de părere că Gheorghe Dincă și-a premeditat crimele și are un tipar al modului de lucru. În plus, psihologul susține că inculpatul nu a acționat singur când le-a omorât pe cele două fete. Psihologul Florian Gheorghe l-a catalogat pe Dincă ca fiind pervers, narcisist și cu tulburări de personalitate.

„Scopul lui e să obțină o condamnare cât mai mică(…). Toată lumea caută o descriere a lui. Aș merge pe ideea de tulburare de personalitate, cu elemente narcisice, cu lipsa frânelor sociale și pervers”, a mai declarat psihologul. „Pentru el apare ca definitoriu un tipar al modului de a lucra. Premeditarea lui Dincă este evidentă”, a mai spus prof. Florian Gheorghe.