Alegeri 2024

Portretul-robot al viitorului președinte în viziunea lui Traian Băsescu. ”Batem câmpii toți”

Fostul președinte al României susține că este prea devreme să discutăm despre prezidențiale, mai ales când localele și europarlamentarele bat la ușă.
31.05.2024 | 11:51
Portretulrobot al viitorului presedinte in viziunea lui Traian Basescu Batem campii toti
Traian Băsescu face portretul candidatului la prezidențiale Sursa foto: euronews.ro
ADVERTISEMENT

Traian Băsescu, în prezent europarlamentar PMP, s-a arătat revoltat de faptul că cele două scrutinuri din 9 iunie au fost neglijate în dezbaterea publică, care este atrasa artificial în subiectul prezidențialelor.

Portretul-robot al viitorului președinte în viziunea lui Traian Băsescu

Fostul președinte mai spune de asemenea că și discuțiile despre toate sondajele actuale care îl plasează pe Mircea Geoană pe primul loc sunt irelevante în prezent.

ADVERTISEMENT

„Toate sondajele îl plasează pe Mircea Geoană pe primul loc în sondajele pentru prezidențiale. Ne arată că batem câmpii toți.

Discutăm despre prezidențiale când săptămâna viitoare sunt locale și europarlamentare. I-am intoxicat pe români cu orice alt subiect decât a vorbi de alegerile europarlamentare.

ADVERTISEMENT

Dacă cineva a dominat cât de cât peste acest subiect, au fost alegerile locale, dar despre europarlamentare eu nu am auzit dezbateri, e prea devreme să vorbim de prezidențiale”, a declarat Traian Băsescu la Euronews România.

Europarlamentarul a precizat că, din punctul său de vedere, niciunul dintre numele vehiculate până acum drept potențiali candidați pentru Cotroceni nu este potrivit pentru a fi noul șef al statului.

ADVERTISEMENT

„Pe Ciolacu o să îl ai pe Omar Hayssam în poze, cred că trebuie puțin altceva pentru prezidențiale. Iar din punctul de vedere al lui Ciucă, cred că e o mare greșeală.

Uitați-vă că viața socială românească e tot mai amprentată de generalii în rezervă, n-aș vrea să fiu răutăcios dar avem nevoie încă de un regim civil. Generalii să stea să își pape pensiile speciale, nu vreau să dau exemple.

ADVERTISEMENT

Ca să fii președinte trebuie să ai o oarecare vârstă, deci ai un istoric în spatele tău, totul trebuie să fie o istorie digerabilă, acceptabilă, că nu e nimeni perfect”, a mai declarat Traian Băsescu.

Potrivit celui mai recent sondaj, realizat de INSCOP, aproape 24% dintre alegătorii români l-ar vota pe Mircea Geoană la prezidențiale, în primul tur. Secretarul general adjunct al NATO ar fi câștigător detașat în turul al doilea în faţa oricăruia dintre potențialii contracandidați: Ciolacu, Ciucă şi Simion.

ADVERTISEMENT