Sport

Roberto Martinez e noul selecționer al Portugaliei: ”Um novo lider”

Roberto Martinez este noul antrenor al Portugaliei. Cristiano Ronaldo va fi pregătit de fostul selecționer al Belgiei, demis după CM din Qatar. Ce a spus despre starul portughez.
09.01.2023 | 14:46
Roberto Martinez e noul selectioner al Portugaliei Um novo lider
Roberto Martinez a vorbit în termeni laudativi despre Cristiano Ronaldo. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
09-01-2023
12:52

Roberto Martinez e noul selecționer al Portugaliei

Roberto Martinez este oficial noul selecționer al Portugaliei! Anunțul a fost făcut de Federația Portugheză de Fotbal pe canalul oficial de Twitter: „Um novo lider” („Un nou lider”).

„Roberto Martínez a fost prezentat în această zi de luni, în Cidade do Futebol, drept noul selecționer al naționalei Portugaliei. Antrenorul spaniol în vârstă de 49 de ani sosește în fruntea echipei noastre după ce a pregătit Belgia, Everton, Wigan Athletic și Swansea City.

La ceremonia de prezentare, președintele Federației Portugheze de Fotbal, Fernando Gomes, i-a urat bun venit noului selecționer și a evidențiat competențele acestuia”, se mai arată în comunicatul oficial al forului portughez.

Fernando Santos a fost demis de la naționala Portugaliei, iar federația i-a găsit în cele din urmă un înlocuitor, care urmează să fie anunțat oficial.

Roberto Martinez îl va antrena pe Cristiano Ronaldo. Este noul selecționer al Portugaliei

Conform presei din Portugalia, Roberto Martinez, fostul selecționer al Belgiei, va prelua reprezentativa Portugaliei. Antrenorul spaniol urmează să fie prezentat oficial în următoarele zile.

ADVERTISEMENT

Astfel, Cristiano Ronaldo are șanse mari să revină la națională, chiar și după transferul la Al-Nassr. Starul Portugaliei intrase într-un conflict cu Fernando Santos, care l-a ținut pe bancă la ultimele două meciuri de la Campionatul Mondial.

Roberto Martinez a stat pe banca Belgiei nu mai puțin de șase ani, însă și-a dat demisia după eliminarea din grupele Campionatului Mondial. Spaniolul a antrenat mai mulți ani și în Premier League pe Everton, respectiv Wigan și Swansea.

ADVERTISEMENT

Numirea lui Roberto Martinez ar fi o premieră pentru naționala Portugaliei

Roberto Martinez va deveni primul selecționer al lusitanilor care nu vorbeste limba portugheză. Naționala Portugaliei a avut până acum doar antrenori din țara de baștină sau din Brazilia.

The Thelegraph a anunțat de asemenea că antrenorul în vârstă de 49 de ani este favorit să preia prima reprezentativă a Portugaliei.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii englezi dezvăluie că Martinez ar fi cerut timp de gândire și se gândea și la preluarea unei echipe de club. The Athletic anunță însă că antrenorul și-ar fi dat deja acordul verbal pentru a conduce Portugalia.

Îl va convoca Roberto Martinez pe Cristiano Ronaldo la naționala Portugaliei?

Rămâne de văzut care va fi strategia și filosofia lui Roberto Martinez și dacă va decide să îl cheme în continuare pe Cristiano Ronaldo pentru meciurile din preliminariile Campionatului European, partide amicale sau din Liga Națiunilor.

ADVERTISEMENT

Roberto Martinez a vorbit despre Cristiano Ronaldo în luna octombrie: „Este un jucător legendar. Când a fost anunțat lista jucătorilor nominalizați la Balonul de Aur, Cristiano Ronaldo încă se afla în fața tuturor jucătorilor de la Manchester United. 

Are însă două probleme: în primul rând are 37 de ani și e normal să mai aibă meciuri proaste și atunci ei spun că e prea bătrân. E ca și când e inacceptabil să aibă meciuri slabe. O altă problemă e faptul că poți face cinci schimbări. Ronaldo a început cariera la un moment în care schimbările erau văzute ca ceva negativ. 

Acum vedem că jucătorii din faza ofensivă nu joacă în mod regulat 90 de minute, uneori ies de pe teren cu 20-30 de minute înainte de final, pentru că nivelul în Premier League este foarte ridicat și efortul este unul mare”, a spus viitorul selecționer al Portugaliei pentru Amazon Prime.

ADVERTISEMENT