News

Portugalia – Spania, derby iberic în grupa B la Campionatul Mondial

14.06.2018 | 20:43
Portugalia  Spania derby iberic in grupa B la Campionatul Mondial
Portugalia - Spania, derby iberic în grupa B la Campionatul Mondial

Derby-ul primei etape la Campionatul Mondial 2018 este, fără îndoială, duelul dintre Portugalia şi Spania. Partida dintre cele 2 reprezentative iberice va avea loc la Soci vineri, 15 iunie, de la ora 18.00.

Ambele echipe au pretenţii la Campionatul Mondial din Rusia. Spania a făcut deplasarea cu Iniesta aflat la ultimul turneu final, în timp ce Portugalia îl are pe Cristiano Ronaldo, jucător care nu s-a mulţumit niciodată cu jumătăţi de măsură. Spania porneşte, totuşi, ca favorită în partida cu Portugalia.

Spania vrea să arate că prestaţia de la ultimul Mondial a fost doar un accident

Spaniolii au avut un Mondial de coşmar la ediţia din 2014 din Brazilia şi vor să îşi ia revanşa în Rusia. “Furia Roja” a abordat Campionatul Mondial din 2014 din postura de campioană en-titre şi a dezamăgit, nereuşind nici măcar să iasă dintr-o grupă din care au mai făcut parte Olanda, Chile şi Australia. Spania a pierdut cu Olanda cu 1-5, a fost învinsă şi de Chile cu 0-2 şi a învins Australia în ultimul meci cu 3-0, o victorie care a contat doar pentru palmares.

Spania s-a trezit repede din pumni după Mondialul din 2014 şi a defilat în calificările pentru turneul din Rusia, obţinând 9 victorii şi un egal în 10 partide, într-o grupă din care a făcut parte şi Italia, echipă care nu s-a calificat la Campionatul Mondial.

Ibericii au adunat 28 de puncte dintr-un total de 30 şi au marcat 36 de goluri. Cu o victorie în meciul cu Portugalia, Spania poate aborda mult mai liniştită următoarele partide din grupă, cu Iran şi Maroc. Faptul că şi-a schimbat antrenorul pe ultima sută de metri poate fi însă un mare impediment în drumul Spaniei spre fazele superioare ale competiţiei, cu toate că Sergio Ramos a încercat să îşi mobilizeze coechipierii zilele trecute.

Portugalia lui Ronaldo abordează cu optimism Campionatul Mondial

Nici Portugalia nu a ieşit cu capul sus de la ultima ediţie a Campionatului Mondial. A terminat grupa pe locul 3, în spatele Germaniei şi Statelor Unite ale Americii. Lusitanii au fost zdrobiţi în prima etapă de Germania cu scorul de 0-4, au scos un egal chinuit cu SUA, scor 2-2 şi au câştigat meciul cu Ghana cu scorul de 2-1. Portughezii au mai spălat din ruşinea din Brazilia la ediţia Campionatului European din 2016, când au devenit campioni. În acest an speră ca Ronaldo şi coechipierii lui să depăşească performanța reușită în perioada lui Eusebio, atunci când “Perla Mozambicului” a purtat Portugalia până pe locul 3 la Mondialul din 1966.

Naţionala Portugaliei s-a calificat fără emoţii la Campionatul Mondial din Rusia. A făcut 27 de puncte din 30 posibile, a marcat 32 de goluri şi a primit doar 4. La finalul calificărilor, Portugalia şi Elveţia au fost la egalitate şi, având în vedere că ambele echipe au învins în meciul de acasă cu 2-0, Portugalia a obţinut direct calificarea graţie golaverajului.

Ce jucători sunt de urmărit în meciul Portugalia – Spania

Ambele echipe au jucători valoroşi în lot, însă la Portugalia se evidenţiază doar câţiva, în timp ce Spania se poate baza pe un număr mai mare de jucători experimentaţi.

De la Cristiano Ronaldo se aşteaptă foarte mult nu doar în meciul contra Spaniei, ci pe tot parcursul Campionatului Mondial, atâta timp cât Portugalia va rămâne în competiţie. Lusitanul a marcat 15 goluri în preliminarii şi este pe val la echipa de club, fiind în cursă cu Messi şi Mo Salah pentru Balonul de Aur. Portughezii mai au în lot câţiva fotbalişti experimentaţi, precum veteranii Pepe, Bruno Alves sau Ricardo Quaresma. De cealaltă parte, Spania îi are pe De Gea, unul dintre ce cei mai bine cotaţi portari din lume şi pe Sergio Ramos, care este căpitanul naţionalei şi al doilea cel mai selecţionat jucător din istorie, cu 152 de meciuri. Gerard Pique va ajunge pe parcursul Campionatului Mondial la selecţia cu numărul 100. La mijloc îşi va face simţită prezenţa Iniesta, iar Koke, Saul, Alcantara, Isco, Asensio şi Costa vor dori cu siguranţă să se afirme.

Cine va marca primul gol în meciul Portugalia – Spania? Diego Costa – 5.20; Ronaldo – 5.60; Aspas – 5.75 (cote la Unibet)