Fotbal international

Portugalia – Uruguay, întrerupt din cauza unui spectator care a pătruns pe teren. Fanul, eliberat după ce și-a petrecut noaptea în arest. Update

Partida Portugalia - Uruguay a fost întreruptă pentru câteva clipe, după ce un spectator a intrat pe teren cu un steag curcubeu.
29.11.2022 | 18:20
Portugalia  Uruguay intrerupt din cauza unui spectator care a patruns pe teren Fanul eliberat dupa ce sia petrecut noaptea in arest Update
Partida Portugalia - Uruguay a fost întreruptă pentru câteva clipe, după ce un spectator a intrat pe teren cu un steag curcubeu. Sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT
29-11-2022
16:26

Suporterul a fost eliberat după câteva ore petrecute în arest

Italianul Mario Ferri, suporterul care a pătruns pe teren la meciul Portugalia – Uruguay, a fost eliberat de poliția qatareză după ce și-a petrecut noaptea în arest.

Fanul a fost reținut imediat după ce a pătruns pe teren și a afişat mesaje pro-LGBT, împotriva războiului din Ucraina şi de susţinere a femeilor iraniene, dar a fost eliberat a doua zi. Împotriva sa nu se va lua niciun fel de măsuri.

În minutul 52 al partidei, Ferri a pătruns pe teren, l-a traversat alergând aproximativ 30 de secunde, sub privirile jucătorilor rămaşi fără reacţie, după care a fost doborât la pământ de un steward şi escortat în afara terenului.

Bărbatul avea un steag în culorile curcubeului şi purta un tricou cu mesajul ”SAVE UKRAINE” scris pe partea din faţă şi mesajul ”RESPECT FOR IRANIAN WOMAN” pe spate.

Cupa Mondială din Qatar va rămâne în istorie ca fiind cea mai controversată din istorie din cauza scandalurilor și a abuzurilor.

Un spectator a intrat pe teren la Portugalia – Uruguay și meciul a fost întrerupt

Gazdele au mobilizat foarte mulți oameni de ordine la jocurile de la Cupa Mondială pentru a ține totul în frâu, dar un spectator a reușit să păcălească întregul sistem și a pătruns pe teren la Portugalia – Uruguay, producând întreruperea întâlnirii.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, fanul a reușit să introducă în arenă un steag curcubeu, reprezentând comunitatea LGBT, interzis la turneul final de FIFA și de organizatorii întrecerii, pe motiv că încalcă principiile musulmane.

Suporterul a făcut o cursă de 70 de metri pe teren cu steagul pe care l-a aruncat pe gazon cu puțin timp înainte de a fi placat de forțele de ordine care au plecat în urmărirea sa printre cei 22 de jucători.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii au reușit să-l prindă pe spectatorul curajos și l-au scos imediat în afara gazonului. După o întrerupere de un minut cauzată de acest incident, arbitrul iranian Alireza Faghani a dat din nou drumul la joc.

Multiple probleme pentru jucători și fani la CM din Qatar

Cupa Mondială din Qatar a fost marcată de mai multe incidente legate de dreptul de exprimare al jucătorilor sau al suporterilor. Federațiile din Anglia, Țara Galilor, Belgia, Elveția, Olanda, Danemarca și Germania au anunțat că renunță la ideea de a purta banderole curcubeu, după ce FIFA a amenințat cu repercursiuni.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, jucătorii din naționala Germaniei au ales să protesteze la adresa forului mondial înaintea partidei cu Japonia. În momentul în care au mers să facă fotografia oficială înainte de meci, toți cei 11 titulari și-au acoperit gura cu mâinile, prin care sugerau faptul că libertatea de exprimare lipsește în mod clar la competiția din Qatar.

Mai mulți fani iranieni au avut și ei probleme cu forțele de ordine la meciul cu Țara Galilor nefiind lăsați sau fiind scoși din stadion din cauza faptului că afișau mesaje considerate a fi cu caracter politic, lucru interzis de FIFA.

ADVERTISEMENT

Suporterii persanilor protestau împotriva regimului politic din țara lor, după ce o tânără de 22 de ani a murit în timp ce se afla în custodia poliției iraniene. Femeia fusese arestată de către forțele de ordine ale regimului ayatollahului Ali Khamenei din motive de moralitate. Ea s-a făcut vinovată pentru că nu și-a purtat corect hijab-ul.

ADVERTISEMENT
Tags: