Fotbal international

Portugalia – Uruguay 2-0, în Grupa H la Campionatul Mondial 2022. „Dubla” lui Bruno Fernandes îi duce pe lusitani în optimi

Portugalia a învins cu 2-0 pe Uruguay după o „dublă” a lui Bruno Fernandes și a devenit a treia echipă care se califică în optimi, după Brazilia și Franța
28.11.2022 | 22:55
Portugalia  Uruguay 20 in Grupa H la Campionatul Mondial 2022 Dubla lui Bruno Fernandes ii duce pe lusitani in optimi
Bruno Fernandes a înscris două goluri în meciul cu Uruguay și a calificat Portugalia în optimile de finală
ADVERTISEMENT
28-11-2022
21:19

Peste 88.000 de oameni au asistat la calificarea Portugaliei în optimi

Stadionul „Lusail Iconic”, cel mai mare dintre cele opt pe care se joacă la această Cupă Mondială, a fost gazda supermeciului Portugalia – Uruguay, din etapa a doua a Grupei H.

Și, așa cum ne așteptam, tribunele au fost pline ochi. Iar organizatorii au anunțat din nou o asistență record, peste capacitatea stadionului. 88.668 de spectatori, după spusele oficialilor FIFA, au asistat pe viu la victoria lusitanilor, deși arena are o capacitate de „doar” 80.000 de locuri.

317099867_471638995108918_3563610413427352611_n
Asistența la Portugalia – Uruguay

 

28-11-2022
20:04

FINAL: Portugalia - Uruguay 2-0 (B. Fernandes 54, 90+3 pen.)

FINAL: Portugalia a câștigat cu 2-0 partida contra Uruguayului și s-a calificat matematic în optimile de finală ale Campionatului Mondial. Este a treia echipă care obține această performanță, după Franța și Brazilia. Sud-americanii, în schimb, și-au diminuat serios șansele de a ajunge în faza următoare și vor avea parte de un meci „de foc” în ultima etapă, contra Ghanei.

grupa h
Clasament Grupa H

Min. 90+9: Același Bruno Fernandes șutează superb din marginea careului, mingea lovește bara și iese „afară”.

Min. 90+3: GOOOL Portugalia! Bruno Fernades execută perfect lovitura de pedeapsă și risipește orice emoție.

penalty bruno
Golul din penalty marcat de Bruno Fernandes

Min. 90: Bruno Fernandes pătrunde în careu, Gimenez cade cu mâna pe minge, iar din continuarea fazei iese corner pentru portughezi. Atenționat din camera VAR, arbitrul revede faza pe monitor și dictează penalty.

Min. 77: Luis Suarez ratează și el o ocazie uriașă. După o lovitură liberă de pe partea stângă, a preluat în careu și a șutat din 5-6 metri pe lângă poartă.

Min. 75: Maxi Gomez prinde un șut senzațional, din prima, de la marginea careului, dar mingea lovește stâlpul din stânga al porții lui Diogo Costa.

Min. 54: GOOOL Portugalia! Bruno Fernandes înscrie un gol spectaculos, cu un șut centrare din partea stângă. Ronaldo se interpusese și el pe traiectoria balonului, pe care a încercat să-l șteargă cu capul, dar golul i-a fost atribuit în cele din urmă lui Bruno.

Min. 51: Joao Felix pătrunde în careu pe partea stângă, șutează la colțul scurt, dar mingea se duce în plasa laterală.

Min. 46: A început repriza secundă.

28-11-2022
19:53

Bornă istorică atinsă de portughezul Pepe la meciul cu Uruguay

Titularizat în apărare de selecționerul Fernando Santos în meciul contra Uruguayului, fundașul portughez Pepe a atins cu acest prilej o bornă istorică.

Acum în vârstă de 39 de ani, el a bifat în acest joc cea de-a 130-a selecție în tricoul echipei reprezentative, fiind al treilea într-o ierarhie all-time. Este depășit doar de Cristiano Ronaldo (192 de selecții) și de Joao Moutinho (146 de selecții).

pepe
Pepe
28-11-2022
19:00

Egal la pauză, cu o ocazie rarisimă ratată de uruguayeni

Vezi aici meciul în format LIVE VIDEO.

Min. 45+3: S-a terminat prima repriză.

Min. 30: Bentancur face o cursă superbă, scapă singur cu portarul Diogo Costa, dar nu reușește să-l învingă din 7-8 metri.

bentancur
Ocazia imensă ratată de Bentancur

Min. 15: Portughezii domină începutul de meci, având o posesie de 62% în primul sfert de oră.

Min. 12: Corner pentru Uruguay și Gimenez reia cu capul din 10 metri, peste poarta lui Costa.

Min. 3: Ronaldo îi pasează spectaculos cu umărul lui Carvalho, care șutează din vole, mult peste poartă.

carvalho
Ratarea lui William Carvalho

Min. 1: A început partida.

28-11-2022
17:55

Echipele de start la Portugalia - Uruguay

Portugalia: Costa (FC Porto) – Cancelo (Manchester City), Dias (Manchester City), Pepe (FC Porto), Mendes (PSG) – Neves (Wolverhampton), Carvalho (Betis), Fernandes (Manchester United) – Silva (Manchester City), Ronaldo (fără echipă), Felix (Atletico Madrid). Rezerve: Sa, Patricio – An. Silva, A. Silva, Dalot, Guerreiro, Horta, Mario, Leao, Nunes, Palhinha, Ramos, Vitinha. Selecţioner: Fernando Santos

Uruguay: Rochet (Nacional) – Coates (Sporting), Godin (Velez Sarsfield), Gimenez (Atletico Madrid) – Varela (Flamengo), Valverde (Real Madrid), Vecino (Lazio), Bentancur (Tottenham), Olivera (Napoli) – Nunez (Liverpool), Cavani (Valencia) Rezerve: Muslera, Sosa – Caceres, Canobbio, Arrascaeta, Cruz, Gomez, Pellistri, Rodriguez, Suarez, Torreira, Torres, Ugarte, Vina. Selecţioner: Diego Alonso

Meciul Portugalia – Uruguay are loc luni, 28 noiembrie, cu începere de la ora 21:00, în cadrul etapei a 2-a din Grupa H la turneul final al CM din Qatar. Portugalia a dispus de Ghana cu 3-2 în primul meci, Cristiano Ronaldo devenind primul jucător care marchează la cinci turnee finale. Uruguay a terminat la egalitate, 0-0, cu Coreea de Sud. Cele două s-au întâlnit la ediţia din 2018, când sud-americanii i-au trimis acasă pe lusitani, după optimile de finală.

Portugalia – Uruguay, al doilea meci din etapa a 2-a din Grupa H a Campionatul Mondial 2022

Meciul Portugalia – Uruguay este foarte important pentru ambele echipe. Cu o nouă victorie lusitanii ar fi calificaţi în optimi, iar Uruguay ar trăi periculos ultima etapă, cu Ghana. O victorie sud-americană ar complica mult lucrurile în această grupă.

ADVERTISEMENT

Unde se joacă meciul dintre Portugalia şi Uruguay

Confruntarea Portugalia – Uruguay se desfăşoară luni, 28 noiembrie, de la ora 21:00, pe cel mai mare stadion al Mondialului, “Lusail Iconic” din localitatea Lusail, aflată la 20 de kilometri de Doha. Arena are peste 80.000 de locuri şi se aşteaptă o afluenţă importantă de spectatori, dar în nici un caz nu la capacitatea maximă.

Aici s-au jucat deja trei partide. Prima a fost cea mai mare surpriză, Argentina – Arabia Saudită 1-2, apoi Brazilia a învins Serbia, scor 2-0, şi ultimul joc a însemnat reabilitarea Argentinei, 2-0 cu Mexic. Se vor mai juca alte două partide din grupe: Mexic – Arabia Saudită şi Brazilia – Camerun, după care vor mai fi o optime, un sfert de finală, o semifinală şi meciul pentru titlul mondial.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida

Partida Portugalia – Urugiay se joacă luni, 28 noiembrie, de la ora 21:00, şi va fi televizată în direct şi în exclusivitate pe postul TVR 1. O mai puteţi viziona intrând pe site-ul FANATIK, în format LIVE VIDEO. 

Lusail este la câteva minute distanţă cu maşina de capitala Doha, deci şi aici se va resimţi temperatura de 32 de grade din cursul zilei de luni, 28 noiembrie, dar nu e valabil acest lucru şi pentru stadion, unde cei prezenţi vor avea un confort total, cu ajutorul instalaţiilor de climatizare.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să știi despre Portugalia – Uruguay, de la Cupa Mondială 2022, dacă jucați la pariuri

Prezenţa pe teren a legendarului Cristiano Ronaldo este suficientă pentru pariori pentru a juca acest meci. FANATIK prezintă cele mai importante informaţii înaintea partidei dintre Portugalia şi Uruguay.

Ce absenţe sunt în meciul Portugalia – Uruguay

Selecţionerul lusitan Fernando Santos are doi jucători out pentru acest meci, dintre care unul, mijlocaşul Pereira, a terminat deja Mondialul după accidentarea din meciul cu Ghana. Nici fundaşul Nuno Mendes, jucătorul lui PSG, nu s-a refăcut, el lipsind şi în prima partidă.

ADVERTISEMENT

Selecţionerul uruguayan Diego Alonso, a fost criticat la anunţarea lotului pentru Qatar, pentru că l-a inclus pe fundaşul central al Barcelonei, Arajuo, care era accidentat, cu şanse mici de refacere şi nu a luat alt jucător valid. Într-adevăr Araujo va lipsi şi la acest al doilea meci şi probabil la tot turneul.

Iranianul Alireza Faghani, la al doilea meci arbitrat la Mondial

Arbitrul iranian Alireza Faghani este desemnat de FIFA să conducă partida dintre Portugalia şi Uruguay. Arbitrul iranian va dirija al doilea meci la acest turneu final după ce a condus partida Brazilia – Serbia 2-0.

Uruguay și-a început campania de la CM cu o remiză 0-0 împotriva Coreei de Sud, într-un meci în care nu s-a tras niciun șut pe poartă. Câștigătorii primei Cupe Mondiale au un 2022 desoebit de ermetic, ei primind doar două goluri în zece meciuri susţinute!

Cote la pariuri

Prezenţa pe teren a lui Cristiano Ronaldo, chiar dacă are 37 de ani, îi determină pe bookmakeri să acorde prima şansă Portugaliei în acest meci la cota de 2,00. O victorie uruguayană, care nu ar fi totuşi o surpriză, are cotă 4,00. Şansă dublă X2 are cotă 1,85, iar un gol înscris de Luis Suarez şi colegii lui are cotă 1,75.

În urmă cu patru ani, la Mondialul din Rusia, Portugalia şi Uruguay s-au aflat faţă în faţă în faza optimilor. Edinson Cavani, care şi acum se află în lot, a marcat o dublă, fundaşul Pepe reuşind să egaleze pentru doar 7 minute.


  • 2,25 este cota Superbet pentru “peste 2,5 goluri” în Portugalia – Uruguay. VEZI AICI TOATE COTELE

ADVERTISEMENT