Un PATRON român a pierdut la poker banii fotbaliştilor!

Adrian Porumboiu şi Ciprian Damian au devenit, în ultimele săptămîni, cei mai mari adversari, iar disputa dintre ei afectează, în primul rînd, randamentul şi chiar viitorul echipei din...
10.04.2014 | 12:25
Un PATRON roman a pierdut la poker banii fotbalistilor

Adrian Porumboiu şi Ciprian Damian au devenit, în ultimele săptămîni, cei mai mari adversari, iar disputa dintre ei afectează, în primul rînd, randamentul şi chiar viitorul echipei din Vaslui.

Nemulţumiţi că nu au mai fost plătiţi din toamna anului trecut, Antal & comp. au decis să nu se prezinte la partida cu Steaua decît dacă şefii clubului le vor plăti restanţele salariile pînă în luna decembrie, cifrate la 450.000 de euro. Situaţia tragică de la FC Vaslui l-a determinat pe Ciprian Damian să susţină o conferinţă de presă, pe parcursul căreia i-a oferit acţiunile clubului lui Adrian Porumboiu. Totuşi, finul fostului arbitru este de părere că naşul său nu are de gînd să revină la echipă deoarece nu are forţa financiară necesară. Spre finalul întîlnirii cu reprezentanţii mass-media, Damian a făcut o dezvăluire-şoc după ce a fost întrebat unde sînt salariile jucătorilor pe luna decembrie. “Da, bineînţeles! La Hotel Internaţional din Iaşi, etajul 10. Acolo i-am dus. Întrebaţi-l la următoarea conferinţă pe domnul (n. red. Porumboiu). Cei mai mulţi care au participat la acea partidă sînt acum după alte ziduri şi nu pot vorbi în lipsa lor pentru că ar fi de…”, a spus Damian.

Giovani l-a făcut praf la poker!

Pornind de la declaraţia acţionarului majoritar al Vasluiului, FANATIK.RO a discutat cu mai mulţi apropiaţi ai clubului şi a aflat detalii incredibile. În luna decembrie a anului trecut, Porumboiu a avut o întîlnire de afaceri cu Ioan Becali, care s-a încheiat la hotelul din Iaşi amintit de Damian în conferinţa de presă. Acolo, între cei doi milionari s-a încins o partidă de poker cu mize de zeci de mii de euro. La final, după ce s-a “curăţat”, Porumboiu îi era dator lui Giovani, spun sursele FANATIK.RO, cu incredibila sumă de 350.000 de euro! Fostul impresar, închis în prezent la peniteciarul de la Slobozia, i-a cerut fostului arbitru să se achite de datorie. Acesta a încercat să se eschiveze de la plata imediată şi să obţină o amînare. Fără succes, însă! Giovani a insistat să primească toţi banii în noaptea respectivă, iar Porumboiu s-a văzut nevoit să apeleze la Ciprian Damian, cu care în decembrie anul trecut se afla în relaţii cordiale.

Damian i-a trimis 350.000 €, salariile jucătorilor

Aflat în Vaslui, acţionarul majoritar al “galben-verzilor” a rămas şocat în momentul în care a auzit ce sumă îi solicită Porumboiu în miez de noapte. Damian i-a transmis naşului său că nu are de unde să-i dea atîţia bani şi că va încerca să-l ajute a doua zi. Porumboiu nici nu a vrut să audă, iar gîndul că s-ar face de ruşine în faţa lui Giovani îl măcina teribil. Motiv pentru care i-a cerut lui Damian să-i aducă la Iaşi banii cu care fotbaliştii trebuiau plătiţi în luna decembrie! Cei 350.000 de euro se aflau în sediul clubului, iar Damian i-a dus, aşa cum a declarat, cu o maşină la Hotelul Internaţional din Iaşi, etajul 10, acolo unde se aflau Giovani şi Porumboiu. Dezamăgiţi au rămas doar Antal & comp., restanţele fiind motivul mişcărilor “tectonice” de la club din aceste zile, jucătorii ameninţînd că nu se prezintă la partida cu Steaua.

“Ars” şi de Gigi cu 250.000 €

În urmă cu partru ani, între Gigi Becali şi Adrian Porumboiu a izbucnit un scandal monstru, care s-a lăsat cu jigniri de ambele părţi. Mai mult, la un moment dat, patronul Stelei a afirmat că fostul arbitru îi poartă pică deoarece i-a luat 250.000 de euro la poker. “E un nenorocit. Eu am avut să-i dau 20.000 de euro şi i-am dat a doua zi. El a avut să-mi dea 60.000 de euro şi mi i-a dat în trei luni. E supărat că i-am luat 250.000 de euro la poker. Porumboiu e slab la jocuri, îl furi pe faţă şi nu vede. E un om complexat. E un cerşetor”, a dezvăluit Gigi la vremea respetivă, semn că fostul patron al Vasluiului este un împătimit al pokerului, joc în urma căruia pierde sume halucinante.

E o aberaţie uriaşă. 350 de mii de euro este o sumă imensă, dar nu mă mai miră nimic la acest om, la ce minciuni poate debita. Eu auzisem prin oraş că am pierdut 850 de mii de euro…” (Adrian Porumboiu, fost patron FC Vaslui)

Ei nici nu au sediu la club, unde ţineau 350 de mii de euro? Poate la sediul NATO. Tot ce au ei acum nu valorează suma asta. Vreau să vă mai spun, apropo de acest om, următorul lucru. Am făcut două investiţii pe bază de bălegar. Am crezut că pot scoate din el energie verde şi un preşedinte verde. Se pare că am investit degeaba, ambele au fost nereuşite!” (Adrian Porumboiu, fost patron FC Vaslui)