News

Tragedie feroviară evitată în Teleorman. Poliţia contrazice CFR-ul şi spune că trenurile s-au ciocnit. Update

Două trenuri au fost aproape să se lovească la Teleorman, rezultând 6 persoane rănite. A fost activat Planul Roșu de Intervenție, iar la fața locului au ajuns multe ambulanțe.
13.03.2023 | 12:05
Tragedie feroviara evitata in Teleorman Politia contrazice CFRul si spune ca trenurile sau ciocnit Update
Ambulanțe multe la fața locului. Foto: Impact 24
ADVERTISEMENT
13-03-2023
10:11

Poliţia confirmă că trenurile s-au ciocnit

Comunicatul oficial al CFR Călători, care susţine că mecanicul de locomotivă ar fi frânat la timp, este contrazis atât de poliţie, cât şi de reprezentanţii Agenţiei de Investigare Feroviară Română (AGIFR).

“La data de 13 martie, a.c., ora 4.06, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Transporturi Feroviare Roșiori Nord au fost sesizați prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, cu privire la faptul că la intrarea în stația Roșiori Nord dinspre Măldăeni, județul Teleorman, a avut loc un eveniment feroviar.

Din primele verificări efectuate de echipa operativă deplasată la fața locului, s-a constatat faptul că două trenuri, unul de marfă și unul de călători, s-ar fi ciocnit, în împrejurări ce vor fi stabilite în urma cercetărilor. În urma evenimentului feroviar, ultimele 3 vagoane ale trenului de marfă ar fi deraiat, iar unul dintre acestea s-a răsturnat”, se arată în comunicatul Poliţiei. 

Un accident feroviar ar fi avut loc între Roșiori și Măldeni, fiind implicat un tren de călători. Conform primelor informații 35 de persoane au fost rănite, iar un singur om a fost internat în spital cu răni mai grave. Cu toate acestea nu există momentan o poziție oficială a ISU Teleorman.

Două trenuri s-ar fi ciocnit în Alexandria

Potrivit Știri pe Surse, a fost activat Planul Roșu de Intervenție, iar la fața locului au ajuns foarte multe ambulanțe, după cum se poate vedea în imaginile publicate de Impact News 24. Locuitorii din zonă așteaptă un mesaj oficial din partea autorităților, pentru a sta liniștiți, mai ales că mulți au rude care fac naveta cu acel tren.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au transmis că persoanele care nu au nevoie de îngrijire medicală imediată își vor putea continua drumul cu autobuzul, care îi va transporta la Roșiorii de Vede. Rămâne de văzut ce s-a întâmplat de fapt și cât de grav a fost acces presupus accident feroviar.

Momentan nu se cunoaște gravitatea accidentului, deși Impact News 24 anunță, pe surse, că două trenuri s-ar fi lovit. ”Grav accident feroviar în această dimineață, în Teleorman. Două trenuri s-ar fi izbit din plin la ieșirea din Roșiorii de Vede: un accelerat s-ar fi lovit de un mărfar. Planul rosu a fost activat”, menționează sursa citată.

ADVERTISEMENT

Internauții au condamnat lipsa de reacție a ISU Teleorman, care nu a comunicat momentan date concrete de pe teren. ”Schimbați purtătorul de cuvant ISU Teleorman , habar are să comunice informații esențiale”. a scris un bărbat pe pagina de Facebook unde a fost postată filmarea.

Între timp, alți români își aduc aminte de accidentul teribil din Grecia, unde au murit zeci de oameni din cauza ”erorii umane”. ”Acum două săptămâni s-a întâmplat în Grecia,  acum două zile în Ungaria, acum în România, Doamne ferește”, a scris un alt internaut.

ADVERTISEMENT

În accidentul feroviar din Grecia a murit inclusiv un român, Ionuț. Tânărul de 34 de ani plecase spre Atena, unde voia să susțină examenul de șofer. Cifrele oficiale vorbesc despre 57 de morți și sute de răniți în accidentul feroviar, cauzat cel mai probabil de o eroare umană.

Explozivnews.ro a venit cu noi clarificări referitoare la acest incident feroviar. Se pare că totul s-ar fi întâmplat la ora 4 dimineața. La fața locului au ajuns zeci de ambulanțe, SMURD, descarcerare, autospeciale de pompieri, jandarmi, polițiști).

ADVERTISEMENT

”Practic, mecanicul de locomotivă a observat un marfar, încărcat cu autoturisme, deraiat chiar pe traseul său (între Roșiori și Măldăeni) și a frânat brusc, pentru a evita impactul. Din cauza frânării de urgență, mai multe persoane au fost rănite și au avut nevoie de îngrijiri medicale. Responsabilii cu gestionarea unor astfel de evenimente au activat planul roșu de intervenție.

Deși, inițial, s-a vorbit de 35 de răniți, biroul de presă al ISU Teleorman a transmis că, în fapt, șase călători au primit îngrijiri medicale la fața locului, doi dintre aceștia, respectiv un bărbat în vârstă de aproximativ 46 de ani și o femeie de 30 de ani au fost transportați la spital, pentru mai multe investigații”, a transmis sursa citată.

ADVERTISEMENT