News

Poliția a stabilit că fetița din Brăila nu a fost răpită. Cine era bărbatul din imagine. Update

Poliția din Brăila a stabilit că fetița care apare plângând, în brațele unui individ, nu a fost răpită. Bărbatul din imagine ar fi un prieten de familie.
19.07.2021 | 14:57
Politia a stabilit ca fetita din Braila nu a fost rapita Cine era barbatul din imagine Update
ADVERTISEMENT
19-07-2021
11:58

Poliția a stabilit: fetița din Brăila nu a fost răpită. Cine e bărbatul din imagine

Poliția Brăila a anunțat luni că fetița filmată într-un autobuz din oraș în timp ce plânge şi se zbate în braţele unui bărbat nu a fost victima vreunei infracțiuni. Cazul a fost elucidat, bărbatul în cauză fiind un prieten de familie.

Din datele furnizate de IPJ Brăila, aflăm că fetița și prietenul mamei sale au urcat într-un autobuz, iar mama în altul, și de aici a pornit confuzia în spațiul public, nefiind vorba despre o răpire, cum s-a bănuit inițial. În cursul acestei zile, Poliția a luat legătura cu mama minorei, asigurându-se că aceasta nu a fost victima niciunei infracțiuni.

”Atât mama fetiței, în vârstă de 26 de ani, cât și mătușa acesteia, le-au declarat polițiștilor că este vorba despre o neînțelegere și că bărbatul care apare în imaginile din spațiul public este un prieten de familie apropiat, pe care minora îl cunoaște foarte bine.

De asemenea, acestea au precizat că în cursul zilei de ieri (n.r. duminică) s-au deplasat împreună cu bărbatul în cauză și cu frățiorul minorei în părculețul din zona Caporal Mușat unde toți trei au supravegheat pe cei doi minori. Când au vrut să revină acasă, s-au grăbit să prindă un mijloc de transport în comun, femeile au luat băiețelul, iar bărbatul a luat în brațe fetița.

În stația de autobuz, în grabă, s-ar fi urcat într-un autobuz greșit, fapt pentru care fetița a început să se agite, însă el a coborât cu ea la următoarea stație din Bariera Călărașilor, s-au reîntâlnit și au mers acasă, unde fetița se află și în prezent, în afara oricărui pericol”, transmite Poliția Brăila, conform Digi24.

IPJ Brăila a demarat o amplă anchetă după un filmuleț apărut pe rețele de socializare în care o fetiță plânge și se zbate în brațele unui bărbat care nu pare a-i fi rudă.

Caz de răpire în Brăila? Fetiță, filmată cum plânge și se zbate în brațele unui bărbat

Un clip publicat pe rețelele de socializare a creat un val uriaș de reacții în online. O copilă plânge și pare că vrea să scape din brațele unui bărbat.

ADVERTISEMENT

Evenimentul, care a trezit numeroase semne de întrebare, a fost semnalat duminică seara, în autobuzul de pe traseul 17 din municipiul Brăila.

”Fetita îi dădea palme bărbatului și îl împingea ca să scape din bratele lui. Când a urcat cu ea, fetita țipa după mama sa. Nu am apucat să filmez tot!

ADVERTISEMENT

Bărbatul părea foarte speriat. Nimeni din autobuz nu i-a atras atenția… Eu am filmat și am sunat la 112. La un moment dat, bărbatul a coborât din autobuz și cred ca a urcat în altul”, a declarat cetățeanu care a surprins imaginile, pentru site-ul deBrăila.

Reacția oficială a celor de la Poliția Brăila

Sesizată în legătură cu acest caz, Poliția anunță că efectuează verificări în acest caz, unul care pare extrem de suspect la prima vedere.

ADVERTISEMENT

”Cu privire la imaginile apărute în spaţiul public, vă informăm că în această seară, în jurul orei 22.00, Poliţia brăileană a fost sesizată prin apel 112, cu privire la faptul că, într-un autobuz destinat transportului în comun, care circula pe raza municipiului Brăila, ar fi fost un bărbat brunet care ţinea în braţe un minor care plângea şi încerca să se smulgă din braţele bărbatului.

În prezent, poliţiştii efectuează verificări pentru stabilirea situaţiei de fapt”, a anunţat IPJ Brăila, într-un comunicat remis presei locale.

ADVERTISEMENT

În mediul online au apărut o serie de mesaje care vorbesc accentuat de un posibil caz de răpire.

”Bună seara, știu ca nu este grupul potrivit, dar poate sunt persoane din Brăila. Fetița a fost răpită în această seară. Vă rog share masiv! Mulțumesc frumos”, scrie o femeie.

”Un copil plânge și se zbate în brațele unui bărbat de etnie romă, în autobuzul 17 ‼️ Martor: “Am sunat la 112!: “Fetița țipa ”Mami, mami” și îi dădea palme!”, anunță o altă persoană.

ADVERTISEMENT