Posibil tratament anti coronavirus, inventat de o fată de 14 ani. Ce a descoperit eleva

Adrian Baciu   
în HotNews
19/10/2020, 10:59
Posibil tratament anti coronavirus, inventat de o fată de 14 ani. Ce a descoperit eleva
Posibil tratament anti coronavirus, inventat de o fată de 14 ani. Ce a descoperit eleva. Sursa foto: cnn.com

Un tratament anti coronavirus, care ar putea duce la descoperirea unui leac contra acestei boli, a fost inventat de o fată de doar 14 ani din Statele Unite ale Americii.

Tânăra, elevă în clasa a VIII-a la un liceu din Texas, a dezvoltat o moleculă care ar putea duce la ceea ce caută toți cercetătorii din lume: vindecarea de Covid-19!

Pentru invenția ei, fata a câștigat concursul 3M Young Scientist, acordată contribuției ridicate în dezvoltarea unui potențial tratament pentru coronavirus.

O fată de 14 ani a inventat un posibil tratament anti coronavirus

De aproape un an de zile, oamenii de știință de pe Glob se luptă pentru a afla mai multe date despre noul coronavirus și pentru a găsi un leac contra acestei boli care a ucis deja peste 1,1 milioane de persoane la nivel planetar.

În tot acest timp, o elevă de doar 14 ani din Statele Unite ale Americii, pe numele ei Anika Chebrolu a descoperit un posibil tratament care ar putea conduce în final la neutralizarea SARS-CoV-2.

Tânăra Anika, elevă în clasa a VIII-a la un liceu din Texas, a inventat o moleculă care se atașează de o anumită proteină a virusului Covid-19 și îl împiedică să mai acționeze.

Mai exact, invenția la care a lucrat aceasta utilizează metodologia in-silico pentru a descoperi o moleculă de plumb care se poate lega selectiv de proteina Spike a virusului SARS-CoV-2.

”În ultimele două zile, am văzut că există mediatizare excesivă a propiectului meu, deoarece implică virusul SARS-CoV-2 şi reflectă speranţele noastre colective de a pune capăt acestei pandemii, deoarece eu, ca toţi ceilalţi, doresc să ne întoarceam la viaţa normală dinainte”, a declarat Anika pentru CNN.

Eleva din SUA, premiată pentru descoperirea sa

Cercetarea tinerei a început prin a dezvolta un tratament pentru gripa sezonieră, dar, ca și alți oameni de știință, și-a schimba planurile după pandemia de coronavirus.

“Din cauza gravităţii pandemiei de Covid-19 şi a impactului drastic pe care l-a avut asupra lumii într-o perioadă atât de scurtă, eu, cu ajutorul mentorului meu, am schimbat direcţiile pentru a viza virusul SARS-CoV-2”,  a mai spus Anika.

Eleva mai spune că s-a inspirat în munca ei de suferința celor care au avut coronavirus, dar și de bunicul ei, care a încurajat-o să exceleze în lumea științei.

”Bunicul meu, pe când eram mai mică, m-a împins mereu spre știință. Era profesor de chimie și îmi spunea mereu să învăț tabelul periodic al elementelor și alte lucruri despre știință și cu timpul m-am îndrăgostit de disciplină”, a povestit adolescenta din SUA.

Anika Chebrolu provine dintr-o familie de origine indiană. Ea a fost premiată cu 25.000 de dolari pentru descoperirea sa extrem de importantă în domeniul medical.

Închide ×