Sport

Posibila adversară a lui Dinamo în optimile Ligii Campionilor la handbal masculin. “Dulăii” se pot duela cu PSG sau Pick Szeged

22.02.2020 | 22:07
Posibila adversara a lui Dinamo in optimile Ligii Campionilor la handbal masculin Dulaii se pot duela cu PSG sau Pick Szeged
ADVERTISEMENT

Dinamo a învins-o pe Sporting Lisabona, scor 26-25, în manşa tur a barajului pentru calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor la handbal masculin. Manşa retur se va juca în sala din Şoseaua Ştefan cel Mare pe 1 martie, iar campioana României a câştigat toate cele cinci meciuri jucate pe teren propriu în Grupa D.

PSG sau Pick Szeged, posibila adversară a lui Dinamo în optimile Ligii Campionilor la handbal masculin

Conform programului EHF pentru Liga Campionilor la handbal masculin, echipa care se va impune în barajul Dinamo – Sporting Lisabona va juca contra echipei de pe locul 2 din Grupa A în optimile de finală. În prezent, pe această poziţie se află PSG, însă totul se va decide în ultima etapă.

ADVERTISEMENT

PSG şi Pick Szeged sunt la egalitate de puncte înainte de ultima etapă din Grupa A. La prima vedere, campioana Franţei porneşte cu prima şansă la locul 2 în Grupa A. Parizienii vor juca pe teren propriu cu PPD Zagreb, formaţie care se află pe penultimul loc.

De cealaltă parte, Pick Szeged va avea o misiune aproape imposibilă în ultima etapă din Grupa A. Vicecampioana Ungariei va juca în deplasare cu Barcelona, formaţie care ar putea să obţină calificarea directă în sferturile de finală, dacă va termina pe primul loc.

ADVERTISEMENT

Barcelona ar putea să obţină duminică, 23 februarie, calificarea în sferturile de finală. Catalanii joacă împotriva slovenilor de la Celje, echipa de pe locul 6, iar în cazul unei victorii ar avea un avans de patru puncte faţă de PSG şi Pick Szeged.

Când ar urma să joace Dinamo meciurile din optimile de finală ale Ligii Campionilor

Dacă o va elimina pe Sporting Lisabona, Dinamo va avea o dublă de foc în a doua jumătate a lunii martie. “Dulăii” vor juca pe teren propriu manşa tur din optimile de finală, partidă programată să se dispute între 18 şi 22 martie.

ADVERTISEMENT

Manşa retur a optimilor de finală se va juca în perioada 25-29 martie. În cazul unei surprize, o calificare în sferturile de finală, Dinamo ar urma să se dueleze cu echipa care va câştiga meciul dintre ocupanta locului 6 din Grupa A şi ocupanta locului 3 din Grupa B.

Dinamo, sezon de vis în Liga Campionilor

Dinamo a ajuns la cea de-a patra participare consecutivă în grupele Ligii Campionilor, iar actualul sezon a fost unul de vis pentru “dulăi”. Elevii lui Constantin Ştefan nu au avut rival în Grupa A, unde au încheiat pe locul 1, performanţă reuşită pentru al doilea sezon.

ADVERTISEMENT

De această dată, Dinamo a obţinut şapte victorii şi trei remize în cele zece meciuri jucate. Campioana României este singura echipă care nu a cunoscut înfrângerea în faza grupelor din actualul sezon din EHF Champions League.

ADVERTISEMENT