News

Posibila carantinare a Bucureștiului. Ce spune Raed Arafat despre acest scenariu

15.03.2021 | 20:10
Posibila carantinare a Bucurestiului Ce spune Raed Arafat despre acest scenariu
ADVERTISEMENT

Este posibilă o carantinare a Capitalei. Șeful DSU, Raed Arafat, a precizat că acest lucru nu este exclus, dar că speră să nu ajungem acolo.

În condițiile în care numărul cazurilor de infectare este tot mai ridicat, secretarii de stat Raed Arafat și Andreea Moldovan au venit cu declarații cu privire la suplimentarea numărului paturilor din secțiile ATI. De asemenea, primul a fost întrebat și cu privire la situația în care se află Capitala.

ADVERTISEMENT

Raed Arafat a menționat că rata de infectare este în ușoară scădere și că speră ca lucrurile să evolueze într-un mod pozitiv. De asemenea, el a menționat că situația este atent monitorizată.

Posibila carantinare a Bucureștiului. Ce spune Raed Arafat despre acest scenariu

În cursul zilei de 14 martie, au fost confirmate aproape 1.200 de noi cazuri de infectare în București. Acest lucru a făcut ca rata de incidență să ajungă la 3,98, iar prefectul Alin Stoica vorbea despre măsuri care să oprească răspândirea virusului.

ADVERTISEMENT

În schimb, la data de 15 martie, au fost înregistrate mai puțin de jumătate din cele din ziua precedentă, 531 de infectări. Șeful DSU a venit cu precizări cu privire la situația în care se află Capitala.

„La acest moment, astăzi, avem incidență ceva mai mică decât ieri. Ieri era 3,98, astăzi este 3,88”, a amintit Raed Arafat.

ADVERTISEMENT

El a spus că măsurile impuse de lege au fost deja implementate: „monitorizăm situația, deja s-au luat măsurile care sunt pentru peste 3 la mie, adică închidere restaurante, teatre, etc. și măsura de reducere a orei la 22:00”.

 „Ați văzut că colegii de la Ordine Publică sunt foarte activi în a opri petrecerile și festivitățile care pot să îi pună în pericol pe alții din punct de vedere epidemiologic. Dar, la acest moment, monitorizăm”, a adăugat Arafat.

ADVERTISEMENT

Șeful DSU nu a exclus carantinarea și a specificat că nu-și dorește nimeni acest lucru. Secretarul de stat a precizat că, pentru moment, nu sunt prevăzute alte restricții: „alte măsuri, la acest moment, nu sunt prevăzute. Dacă mă întrebați, e posibil să se carantineze, noi nu dorim acest lucru, sperăm să nu ajungem acolo, mai este o cale până acolo. Acest lucru depinde de noi toți”.

ADVERTISEMENT