Sport

Graham Potter, noul antrenor al lui Chelsea! Pe ce perioadă a semnat tehnicianul adus de la Brighton

Graham Potter a semnat contractul cu Chelsea. Demiterea lui Thomas Tuchel îl costă scump pe Todd Boehly, patronul miliardar al londonezilor.
07.09.2022 | 19:33
Graham Potter noul antrenor al lui Chelsea Pe ce perioada a semnat tehnicianul adus de la Brighton
Graham Potter este noul antrenor al lui Chelsea, după ce Thomas Tuchel a fost demis. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT
08-09-2022
14:57

Potter, contract pe 5 ani cu Chelsea

Chelsea a oficializat numirea lui Graham Potter (47 de ani) în funcția de manager, în locul lui Thomas Tuchel, demis după eșecul cu Dinamo Zagreb din Champions League.

Conform site-ului oficial al clubului de pe Stamford Bridge, noul tehnician, care vine de la Brighton, a semnat un contract pe 5 ani. El va debuta pe banca tehnică a lui Chelsea în derby-ul londonez cu Fulham.

”Sunt incredibil de mândru și încântat să reprezint Chelsea, acest club fantastic. Sunt foarte încântat să colaborez cu noul grup de proprietari al lui Chelsea și aștept cu nerăbdare să mă întâlnesc și să lucrez cu acest grup interesant de jucători și să dezvolt o echipă și o cultură de care fanii noștri se fie mândri.

De asemenea, aș dori să-i mulțumesc sincer lui Brighton & Hove Albion pentru că mi-au oferit această oportunitate și în special lui Tony Bloom și tuturor jucătorilor, personalului și suporterilor pentru sprijinul continuu pe care l-au acordat în timpul petrecut la club”, a declarat Potter.

08-09-2022
11:15

Graham Potter, acord verbal pentru a prelua Chelsea

Graham Potter este noul antrenor al lui Chelsea, după ce a ajuns la un acord cu oficialii londonezi. Fostul manager al lui Brighton va semna actele în următoarele ore, când mutarea se va oficializa.

Potter și-a anulat conferința de presă care trebuia să aibă loc înaintea următorului meci de campionat al lui Brighton. Va debuta la Chelsea într-un derby londonez contra lui Fulham.

După ce a spart pușculița și a realizat cea mai costisitoare campanie de achiziții din istoria fotbalului britanic într-o singură fereastră de transferuri, Chelsea va trebui să mai scoată din vistieria sa încă aproape 30 de milioane de lire sterline după demiterea lui Thomas Tuchel.

Demiterea lui Tuchel o costă 15 milioane de lire pe Chelsea

Managerul german de 49 de ani dat afară după eșecul din Champions League cu Dinamo Zagreb, scor 0-1, îl va costa 13 milioane de lire pe noul patron al grupării de pe Stamford Bridge, Todd Boehly. Adică, salariul anual pe care îl avea Tuchel la Chelsea.

ADVERTISEMENT

Pe lângă banii datorați omului care a adus trofeul Champions League în 2021, finanțatorul londonezilor va trebui să mai achite două milioane de lire și celorlalți membri ai staff-ului tehnic.

Deși printre posibilii înlocuitori ai lui Thomas Tuchel, presa din Anglia a vehiculat numele lui Mauricio Pochettino și Zinedine Zidane, ambii liberi de contract, în pole-position pentru a o prelua pe Chelsea este Graham Potter.

ADVERTISEMENT

Guardiola, un fan declarat al lui Graham Potter

Acesta a impresionat în startul sezonului, după ce echipa lui, Brighton, a ajuns pe locul patru în Premier League grație unui fotbal care l-a încântat și pe Pep Guardiola.

Managerul campioanei Angliei, Manchester City, s-a declarat un fan al lui Potter, care a pierdut doar un joc din primele șase runde și a obținut victorii remarcabile în deplasare cu Manchester United și West Ham.

ADVERTISEMENT

Chelsea a primit acordul lui Brighton de a începe negocierile cu Graham Potter, dar pentru a-l aduce pe managerul englez de 47 de ani, “albaștrii” vor fi nevoiți să mai plătească 12 milioane de lire sterline, cât este clauza lui de reziliere.

Un du-te-vino pe bancă de 30 de milioane de lire

Astfel, demiterea lui Thomas Tuchel ar face-o pe Chelsea să plătească dintr-un foc 27 de milioane de lire sterline, pe lângă cele 273 de milioane cheltuite pentru transferurile din mercato-ul de vară.

ADVERTISEMENT

Primul meci al lui Chelsea după despărțirea de Tuchel se va disputa sâmbătă în deplasare cu rivala de cartier, Fulham.

ADVERTISEMENT
Tags: