News

Posibile măsuri pentru profesorii nevaccinați: teste periodice înainte de intrarea la ore. Anunțul ministrului Cîmpeanu

Profesorii care nu s-au vaccinat ar putea avea nevoie de teste periodice înainte de intrarea la ore. Posibila măsură, anunțată de ministrul Sorin Cîmpeanu.
26.07.2021 | 08:32
Posibile masuri pentru profesorii nevaccinati teste periodice inainte de intrarea la ore Anuntul ministrului Cimpeanu
ADVERTISEMENT

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, anunță posibilitatea ca profesorii din România nevaccinați să fie supuși unor testări periodice pentru depistarea Covid-19.

Oficialul nu este adeptul obligativității vaccinării. În schimb, pentru ca toți elevii să vină fizic la școală, Cîmpeanu vine cu alternativa testelor.

ADVERTISEMENT

Profesorii care nu s-au vaccinat, teste periodice înainte de intrarea la ore? Anunțul ministrului Cîmpeanu

Profesorii din România care încă nu s-au imunizat și nici nu vor dori să o facă până la debutul anului școlar, ar putea fi testați periodic, înainte să intre în școală, a declarat duminică ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Șeful Învățământului vrea reluarea cursurilor cu toți elevii în clase din 13 septembrie. În acest sens, ideea ca profesorii nevaccinați să fie testați este analizată de către ministerele Sănătății și Educației.

ADVERTISEMENT

”Dacă cei care au competență în domeniul sanitar vor prezenta avantaje nete, este posibil să se introducă și măsuri care privesc testarea personalului din școli”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24.

  • 60% din personalul din învățământ este deja vaccinat, a anunțat Sorin Cîmpeanu.

În ceea ce privește frecvența cu care se va face această testare, ministrul a spus decizia aparține de specialiști și Ministerul Sănătății.

ADVERTISEMENT

Vom vedea. Nu am nici eu, nici Ministerul Educației competențe medicale. V-am spus, aceste discuții se poartă împreună cu Ministerul Sănătății, care este îndreptățit să propună astfel de măsuri. Am inițiat aceste discuții împreună cu Ministerul Sănătății, nu există încă o decizie”.

Vaccinarea obligatorie a profesorilor nu este luată în calcul de Cîmpeanu

În momentul în care a fost întrebat dacă analizează varianta ca profesorii nevaccinați să nu intre la ore, ministrul a spus: ”Întotdeauna pledez pentru prezentarea de argumente, cu multă perseverență și cu competență asigurată de personalul medical, pentru ca și aceia dintre colegii noștri care nu au înțeles încă importanța vaccinării pentru ei înșiși și pentru întreg sistemul de educație să poată înțelege acest lucru.

ADVERTISEMENT

Nu sunt un adept al obligativității, dar avem aceste discuții cu Ministerul Sănătății. Vom vedea care sunt măsurile care se impun de comun acord între Ministerul Educației și Ministerul Sănătății”.

În același timp, oficialul Guvernului a specificat faptul că o serie de reguli sanitare, între care purtarea măștii, distanțarea fizică, aerisirea încăperilor, vor rămâne obligatorii în interiorul școlilor, din septembrie.

Cîmpeanu a mai spus, la postul de știri citat, că despărțitoarele de plexiglas vor fi eliminate, întrucât ”și-au dovedit inutilitatea”.

ADVERTISEMENT