News

Posibile restricții de circulație din cauza caniculei. Anunțul făcut de ministrul Transporturilor

Posibile restricții de circulație din cauza caniculei. Comandamentul pentru Situaţii de Urgență, convocat de ministrul Drulă.
27.07.2021 | 17:00
Posibile restrictii de circulatie din cauza caniculei Anuntul facut de ministrul Transporturilor
ADVERTISEMENT

Canicula ar putea determina autoritățile să ia măsuri privind posibile restricții de circulație pentru confortul pasagerilor și al participanților la trafic.

Posibile restricții de circulație din cauza caniculei, în România

Marți, ministrul Transporturilor a convocat Comandamentul pentru Situaţii de Urgență, pentru a stabili ce măsuri trebuie luate pe șoselele și pe căile ferate din România, având în vedere că este anunțată o vreme caniculară în 34 de județe din țara noastră, până în ziua de sâmbătă.

ADVERTISEMENT

Astfel, autoritățile au anunțat că restricțiile ar putea viza inclusiv căile ferate, iar trenurile să aibă parte de restricții de circulație, dar și de viteză, în următoarea perioadă.

”Astfel, depinzând de situaţia din teren, este posibil ca atât pentru transportul feroviar, cât şi pentru cel rutier de tonaj mare să fie introduse restricţii de viteză şi/sau circulaţie”, a mai transmis Ministerul Tansporturilor.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ministrul Cătălin Drulă le-a cerut tuturor subordonaților din companiile de transport să întreprindă orice măsură în beneficiul pasagerilor.

”Siguranţa oamenilor este mereu prioritatea noastră. În perioada de caniculă ce urmează aveţi misiune clară să luaţi orice măsură în beneficiul pasagerilor şi pentru a evita daune la infrastructura de transport”, a spus Cătălin Drulă.

ADVERTISEMENT

Ce au transmis autoritățile referitor la restricțiile din cauza caniculei

Vizate de aceste restricții de circulație sau viteză ar putea fi și camioanele care transportă mărfuri.

Ministrul a ținut să transmită că siguranța oamenilor trebuie să fie pe primul loc, mai ales în condițiile în care urmează niște zile de caniculă.

ADVERTISEMENT

Inclusiv infrastructura de transport poate fi afectată de aceste temperaturi foarte mari.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis un mesaj, la rândul ei, în care a confirmat că ar putea fi introduse niște restricții privind circulația din țara noastră și a anunțat ce zone sunt vizate.

”Măsura va fi adoptată pentru protejarea şi conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformaţiilor majore ireversibile (ce implică şi pierderea stabilităţii straturilor rutiere) care pot apărea pe reţeaua rutieră, ca efect al desfăşurării traficului greu în condiţiile climatice de caniculă”, a transmis CNAIR.

De asemenea, există excepții de la această măsură cum ar fi transportul de persoane, transporturile de apă îmbuteliată, transporturile de animale vii sau produse perisabile, precum și transporturile de echipamente de prim ajutor.

ADVERTISEMENT