Sport

Posibilii adversari ai României în Liga Națiunilor. Când are loc tragerea la sorți și cum arată grupa de evitat

UEFA a stabilit urnele pentru Liga Naționilor a cărei tragere la sorți va avea loc pe data de 16 decembrie. FANATIK îți prezintă cum ar putea arăta cea mai dificilă și cea mai accesibilă grupă.
18.11.2021 | 11:41
Posibilii adversari ai Romaniei in Liga Natiunilor Cand are loc tragerea la sorti si cum arata grupa de evitat
ADVERTISEMENT

România va disputa primele meciuri oficiale abia peste șapte luni, în iunie 2022 în Liga Națiunilor, competiție care are loc înainte de preliminariile Campionatului European din 2024.

În noua competiție care a debutat anul trecut România a terminat pe locul trei într-o grupă din care au mai făcut parte Austria, Norvegia și Irlanda de Nord.

ADVERTISEMENT

Cu cine ar putea juca România în UEFA Nations League

România ar putea avea parte de o grupă infernală însă cu puțin noroc ar putea întâlni niște adversari cu care să se poată bate de la egal la egal.

Urna 1: Ucraina, Suedia, Bosnia și Herțegovina, Islanda
Urna 2: Finlanda, Norvegia, Scoția, Rusia
Urna 4: Slovenia, Muntenegru, Albania, Armenia

ADVERTISEMENT

România se află în urna a treia, iar cea mai accesibilă grupă ar putea arăta astfel: Islanda, Finlanda, Armenia. Cea mai dificilă grupă ar avea în componență Suedia, Rusia și Slovenia.

Tragerea la sorți va avea loc pe data de 16 decembrie, iar România este repartizată în urna a treia din Liga B a Ligii Națiunilor alături de Israel, Serbia și Irlanda.

ADVERTISEMENT

Deoarece Campionatul Mondial din Qatar se va disputa în luna decembrie, meciurile din Liga Națiunilor au fost devansate pentru perioada iunie-septembrie 2022.

Când va disputa echipa națională a României următoarele meciuri

România va putea disputa două meciuri amicale la finalul lunii martie: 24-25 și 28-29 martie, iar calendarul din UEFA Nations League este următorul:

ADVERTISEMENT
  • 2-4 iunie meci Liga Națiunilor
  • 5-8 iunie meci Liga Națiunilor
  • 8-11 iunie meci Liga Națiunilor
  • 12-14 iunie meci Liga Națiunilor
  • 22-24 septembrie meci Liga Națiunilor
  • 25-27 septembrie meci Liga Națiunilor

Cel mai probabil, Federația Română de Fotbal nu va numi un selecționer până la finalul lunii februarie, o strategie cu care Răzvan Burleanu deja a obișnuit.

Astfel, FRF va economisi în următoarele trei luni cel puțin 150.000 de euro, cât costa Mirel Rădoi și staff-ul său.

Răzvan Burleanu a procedat la fel și în cazul lui Florin Bratu și Bogdan Lobonț, pe care i-a numit după trei, respectiv șapte luni la cârma României U21 și României U20.

ADVERTISEMENT