Sporturi

Posibilul program al Simonei Halep pentru restul sezonului 2020. Revenirea abia în august, fără turnee în Asia şi provocarea US Open/Roland Garros

13.05.2020 | 12:16
Posibilul program al Simonei Halep pentru restul sezonului 2020 Revenirea abia in august fara turnee in Asia si provocarea US OpenRoland Garros
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus a pus lacăt pe turneele de tenis. Sezonul din ATP şi WTA a fost amânat până pe 13 iulie, când ar urma să se dispute primele competiţii. FANATIK îţi prezintă posibilul program al Simonei Halep pentru restul sezonului 2020, iar reîntoarcerea în circuit ar urma să aibă loc în luna august.

Posibilul program al Simonei Halep pentru restul sezonului 2020. Totul ar putea începe în America

Primele turnee care ar urma să se dispute în circuitul WTA se vor juca pe zgură, suprafaţa preferată a Simonei Halep, însă şansele ca românca să participe sunt minime. Motivul este acela că urmează perioada de hard în SUA, cu US Open ca punct terminus.

ADVERTISEMENT

În aceste condiţii, Simona Halep ar putea să revină pe teren la începutul lunii august, atunci când sunt programate două turnee: Silicon Valley Classic (San Jose) şi Washington Open. Cel mai probabil, românca va merge la San Jose, turneul fiind unul din categoria Premier.

Canadian Open (Montreal) nu se va mai disputa în 2020, astfel că următorul pas pentru Simona Halep va fi turneul Cincinnati Open, programat să înceapă pe 17 august. Între 31 august şi 13 septembrie se va disputa US Open, ceea ce ar însemna al doilea turneu de Mare Şlem al anului pentru jucătoarea de tenis de 28 de ani.

ADVERTISEMENT

Pauză pentru Simona Halep până la Roland Garros

Între US Open şi Roland Garros va exista o pauză foarte scurtă, din moment ce turneul de la Paris va începe pe 21 septembrie. Caravana tenisului se va muta în Asia în săptămâna 14-20 septembrie, când sunt programate trei turnee (Zhengzhou Open, Japan Women’s Open şi Jiangxi Open).

Din moment ce Roland Garros este turneul preferat al Simonei Halep, românca va sări peste circuitul asiatic. În plus, în prima săptămâna de la French Open, calendarul WTA programează alte trei turnee în Asia (Tokyo Open, Guangzhou Open şi Korea Open).

ADVERTISEMENT

Şanse mici să meargă la turneele din Asia

După Roland Garros, conform calendarului WTA, se va disputa China Open (Beijing), însă şansele ca Simona Halep să ajungă aici sunt minime. La ultimele trei ediţii de la Paris, românca a ajuns mereu în săptămâna a doua a turneului, astfel că programul nu i-ar permite să meargă în Asia.

De-a lungul timpului, Simona Halep a pus mai mereu sănătatea pe primul loc şi ar putea să evite turneele din Asia pe finalul anului. În 2016, românca nu a mai participat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, după apariţia virusului Zika. Cum China a fost primul focar de coronavirus, iar specialiştii se aşteaptă şi la un al doilea val al pandemiei, şansele sunt foarte mici ca Simona Halep să ajungă în Asia pe finalul anului.

ADVERTISEMENT

“Cred că dacă vom juca din nou tenis în septembrie, putem spune că am învins, pentru că înseamnă că amenințarea virusului se va termina. În acest moment putem doar visa că vom juca un Grand Slam. Desigur, susțin toate turneele și aștept cu nerăbdare să joc, dacă voi putea” – Simona Halep

Kremlin Open ar putea să fie ultimul turneu la care participă în 2020

Între 19 şi 25 octombrie se va disputa Kremlin Open, ultimul mare turneu din Europa în sezonul 2020. Astfel, după Roland Garros, competiţia din capitala Rusiei ar putea să fie punctul final al anului pentru Simona Halep. În aceste condiţii, bilanţul pentru 2020 ar însemna un total de cinci turnee la care ar putea să participe jucătoarea de tenis din Constanţa.

Cum ar putea să arate programul Simonei Halep în 2020

  • Silicon Valley Classic (San Jose): 3-9 august
  • Cincinnati Open: 17-23 august
  • US Open: 31 august-13 septembrie
  • Roland Garros: 21 septembrie-4 octombrie
  • Kremlin Cup: 19-25 octombrie
ADVERTISEMENT