Poșta Română vrea să închidă toate oficiile poștale. Directorul general a făcut anunțul. Ce se va întâmpla cu angajații și cum va decurge întregul proces întins pe următorii ani.
Anunțul șocant vine din partea directorului general, Valentin Ștefan. Compania pune lacătul pe toate oficiile poștale. Acesta explică faptul că nu sunt profitabile și nu au niciun viitor.
Mai mult, directorul general vorbește și despre o „datorie morală” față de angajații companiei care au lucrat până și 50 în acest domeniu. Acesta ar mai fi motivul pentru care oficiile mai sunt deschise în ziua de astăzi.
„Vom închide oficiile poștale. Miza pentru care încă le ținem deschise este că totuși încă avem oameni pentru care avem o datorie morală, care și-au dedicat viața Poștei Române. Sunt oamenii care au lucrat 30-40, unii chiar 50 de ani pentru o companie și nu poți sa le spui: «de mâine caută-ți de lucru».
Așa că gradual începem sa le închidem, să reducem activitatea în oficiile poștale. O să vă dau un exemplu: vindeam niște timbre pentru Ministerul Justiției care aveau o valoare de 10 bani. Pentru 10 bani, comisionul nostru era de 5%. Nu poți să ai salarii și să fii profitabil când tu faci un maxim de 2 bani din produsul pe care tu îl vinzi.
Deci, miza noastră nu este acolo, sigur ne dăunează la reputație, la imagine dar oficiile poștale nu sunt profitabile și nu au niciun viitor”, a declarat Valentin Ștefan, în cadrul evenimentului European Digital Commerce Summit 2024 organizat de compania VTEX, potrivit economomica.net.
Șeful Poștei Române susține că își dorește salarii mai mari pentru angajați. În acest sens, vor veni mai mulți bani de pe urma spațiilor închiriate decât din vânzarea de timbre.
„Deci o să le închidem, reducem activitatea, închiriem spații, facem mai mulți bani din închiriere decât din vânzarea de timbre și transformăm compania într-o companie modernă. Poșta are 162 de ani și s-a schimbat de-a lungul timpului și acum cred că e momentul să se schimbe din nou.
Ne dorim să avem salarii mai bune, ca salariații sa fie mai relaxați, încercăm să transformăm prin traininguri și pregătire profesională acei salariați care sunt la cursul carierei ca să fie cât mai customer oriented, dar în același timp oficiul poștal nu are niciun viitor și nu avem de gând să îl păstrăm”, a mai adăugat Valentin Ștefan, conform sursei citate.
Poșta Română este organizată în opt sucursale regionale care coordonează 41 de oficii județene de poștă, Oficiul Poștal Municipal București, dar și Fabrica de Timbre. În total există o rețea de peste 5.000 de subunități poștale la nivel național, cu peste 24.000 de salariați.