News

Postarea lui Elon Musk care a aruncat în aer internetul: ”Crimeea e a Rusiei. Ucraina nu poate câștiga, are populația mai mică”

Elon Musk a făcut o serie de afirmații pe Twitter care au inflamat serios spiritele pe tema războiului din Ucraina, după ce pare să fi susținut Rusia.
03.10.2022 | 23:16
Postarea lui Elon Musk care a aruncat in aer internetul Crimeea e a Rusiei Ucraina nu poate castiga are populatia mai mica
Elon Musk, declarații controversate. Foto: Daily Star
ADVERTISEMENT

Inclusiv președintele Volodimir Zelenski i-a oferit o replică acidă lui Elon Musk. Totul a pornit de la o serie de propuneri ale lui Musk, totul pentru a obține o pace în Ucraina.

Elon Musk a aruncat internetul în aer

De altfel, Musk a organizat un sondaj pentru a vedea dacă lumea îi dă dreptate. Când a văzut că valul de ”hate” e de nestăvilit, Musk i-a acuzat pe internauți că sunt ”boți”. Printre altele, Musk a anunțat că Ucraina ar trebui să se dea bătută pentru că are o populație mai mică decât cea a Rusiei.

ADVERTISEMENT

”Rusia face o mobilizare parțială. Ei merg la mobilizare completă de război dacă Crimeea este în pericol. Moartea de ambele părți va fi devastatoare.

Rusia are de peste trei ori populația Ucrainei, așa că victoria Ucrainei este puțin probabilă într-un război total. Dacă vă pasă de poporul Ucrainei, căutați pacea”, a scris Musk.

ADVERTISEMENT

O altă teză controversată a fost afirmația conform căreia Crimeea aparține Rusiei. ”Pace Ucraina-Rusia: Refaceți referendumurile în regiune anexate, sub supravegherea ONU. Rusia trebuie să plece de acolo dacă aceasta este voința populară.

Crimeea devine formal parte a Rusiei, așa cum a fost din 1783 (până la greșeala lui Hrușciov) Crimeei să-i fie asigurate rezervele de apă potabilă Ucraina rămâne neutră”, a fost sugestia lui Musk.

ADVERTISEMENT

Fondatorul Tesla a fost ironizat inclusiv de Volodimir Zelenski, cel care și-a întrebat urmăritorii de pe Twitter: ”Care Elon Musk vă place mai mult? Cel care susține Ucraina sau cel care susține Rusia”.

Ambasadorul ucrainean la Berlin, Andrii Melnik, a avut probabil cea mai dură replică pentru Musk: ”Du-te dracului este răspunsul meu foarte diplomatic pentru tine”. Portalul Nexta a trimis o săgeată către Musk, arătând că acțiunile Tesla sunt în cădere liberă, cel mai probabil după acest scandal. Asta, cu toate că nu există momentan o dovadă clară că ar exista o legătură între declarațiile lui Musk și căderea acțiunilor Tesla.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Nexta a publicat un alt sondaj prin care îl ironizează pe Elon Musk, cu întrebarea ”Ce credeți că s-a întâmplat cu contul lui Elon Musk?”. Variantele de răspuns sunt ”Contul său a fost spart / a devenit fan Solovyov / A discutat cu Putin pe Clubhouse / Se teme de Rogozin”.

ADVERTISEMENT
Tags: