News

Poștaș din Pitești, acuzat de delapidare. A furat 85.000 de lei din pensiile oamenilor

Polițiștii din Argeș au propus trimiterea în judecată pentru delapidare și fals a unui poștaș care a furat 85.000 de lei din pensiile oamenilor
09.10.2022 | 18:30
Postas din Pitesti acuzat de delapidare A furat 85000 de lei din pensiile oamenilor
Un nou caz al unui poștaș care a furat pensiile oamenilor. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Poștașul acuzat de delapidare și fals a furat banii din gestiune și pensiile oamenilor, astfel că, în final, prejudiciul de 85.000 de lei a fost acoperit de Poșta Română.

Poștaș, trimis în judecată pentru delapidare

Poliţia judeţeană Argeş susține, într-un comunicat de presă transmis duminică, că un poștaș din județ a furat din gestiune peste 16.000 de lei, faptă comisă în urmă cu patru ani, iar din pensiile oamenilor alți 68.000 de lei.

ADVERTISEMENT

„Din cercetări, s-a stabilit că în perioada iunie-iulie 2018, un bărbat având calitatea de factor poştal, şi-ar fi însuşit din gestiune suma de 16.835 lei (reprezentând contravaloarea lipsei în gestiune), precum şi suma de 68.086 lei (reprezentând contravaloarea a 17 mandate pensii diferite categorii)”, se arată într-un comunicat al Poliției Județeană Argeș.

Potrivit sursei citate, întregul prejudiciu a fost acoperit de către Poșta Română, societatea constituindu-se ca parte civilă în proces.

ADVERTISEMENT

„Valoarea prejudiciului, în sumă totală de 84.921 de lei, a fost achitată către beneficiari de către Compania Naţională Poşta Română S.A., care s-a constituit parte civilă”, mai arată sursa citată.

Dosarul a fost instrumentat de către Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti vizează infracţiuni de delapidare, fals şi uz de fals, toate în formă continuată.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate bărbatul din Pitești lucra ca angajat al Poștei Române într-o zonă din municipiul Piteşti.

Al doilea caz similar în Argeș

Cazul acesta este similar cu unul raportat la finalul lunii august, petrecut în același județ. Luna trecută, un poștaș din Călinești a fost acuzat că și-a însușit 150 de mandate poștale, constând în pensii, ajutoare sociale sau alocații.

ADVERTISEMENT

Prejudiciul în acest caz a fost estimat la 48.120 de lei, achitat de asemenea de către Poșta Română.

Poștașul ar fi furat toți acești bani în cursul lunii martie din anul 2021, însemnând un total de 150 de mandate poștale de diferite categorii (pensii, asigurări sociale, alocații, ajutor social, pensii handicap, alocații susținere).

ADVERTISEMENT