Life

Postul Atomic TV va fi relansat. CNA a acordat astăzi licența audiovizuală: „Ne dorim să intrăm pe TV cât mai repede”

Postul Atomic TV va fi relansat în curând. CNA a dat o licenţă audiovizuală pentru un post muzical care se va numi Atomic.
28.09.2021 | 21:58
Postul Atomic TV va fi relansat CNA a acordat astazi licenta audiovizuala Ne dorim sa intram pe TV cat mai repede
Postul Atomic TV va fi relansat. CNA a acordat astăzi licența audiovizuală. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Postul Atomic TV va fi relansat în curând. Astăzi, 28 septembrie, Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a dat o licență audiovizuală pentru un post muzical care va purta numele Atomic.

Atomic TV este primul post românesc cu specific muzical și a fost lansat în 1999. Omul de afaceri Nicolae Șerbu face parte din acest proiect. Acesta a mai avut legătură cu postul TV și în trecut, informează Pagina de Media.

ADVERTISEMENT

Postul Atomic TV va fi relansat. CNA a acordat astăzi licența audiovizuală

Postul Atomic TV va fi relansat. CNA a dat o licență audiovizuală pentru un post de muzică ce va purta denumirea Atomic.

Afaceristul Nicolae Șerbu a venit în fața forului audiovizual pentru a-și exprima intenţiile în legătură cu noul Atomic TV.

ADVERTISEMENT

Viitoarea stație TV va fi SD și HD și se va numi ATOMIC. Investiția pentru noul post valorează un sfert de milion de euro. Cei mai mulți bani au fost investiți în programe, iar restul în echipamente, relatează sursa citată anterior.

Nicolae Șerbu a declarat că are un acord de principiu cu operatorul de cablu INES pentru preluarea postului TV. Acesta a mai adăugat că „restul cabliştilor ne-au asigurat că dacă vom avea programe competitive vom fi difuzaţi cu siguranţă”.

ADVERTISEMENT

În acest moment, Șerbu se ocupă de dosarul pentru autorizarea studiourilor, dosar care urmează a fi depus la CNA. Afaceristul își dorește ca postul să se regăsească cât mai curând în grila de programe TV. Acesta a dat asigurări că postul va fi emis online înainte de se vedea pe TV.

„Lucrez la dosarul pentru autorizarea studiourilor, pe care urmează să-l depun la CNA. Ne dorim să intrăm pe TV cât mai repede. Înainte de TV vom începe emisia online, unde vom fi şi 4K”, a declarat Șerbu pentru sursa menționată mai sus.

ADVERTISEMENT

Ce va conține noul Atomic TV

Omul de afaceri a mai vorbit și despre conținutul postului TV care fa fi relansat. Acesta își dorește să sprijine artiștii din România și să descopere noi talente muzicale. Șerbu a mai spus că se va difuza muzică românească în proporție de 80%.

„Intenţia de lansare a postului Atomic vine pe fondul lucrurilor care întâmplă în industria muzicală de la noi. Am considerat că este momentul să intervenim pentru a sprijini artiştii din România. Acesta este scopul principal.

Avem colaborări cu majoritatea şcolilor de muzică din ţară. Dorim să participăm la descoperiea noilor talente muzicale. Estimăm un procent de 80% muzică românească”, a mai declarat acesta.

Ce s-a întâmplat cu Atomic TV

CNA a acordat o licență audiovizuală pentru difuzarea prin rețele de comunicații electronice. Acest lucru înseamnă că programul va putea fi urmărit și online, pe Smart TV, aplicații de mobil și OTT.

Postul Atomic a fost lansat în 1999 în România, de o companie din SUA. Postul TV a fost primul cu specific muzical de la noi și a contribuit la promovarea artiștilor români lansați la acea vreme, cunoscuți ca „Generația Atomic”.

Tudor Giurgiu este cel care a regizat multe dintre videoclipurile difuzate pe Atomic pentru trupe ca B.U.G. Mafia, La Familia, Vița de Vie sau N&D.

În perioada 2003 – 2004 au apărut dispute legate de marca Atomic TV, deținută acum de Nicolae Șerbu, care a câștigat licitația atunci. Începând cu anul 2004, postul TV și-a schimbat denumirea în TV K Lumea, care era și sloganul Atomic TV.

Postul și-a oprit emisia din cauza unor neînțelegeri cu ceilalți parteneri, după cum a mai spus Nicolae Șerbu.

„Atomic a fost fondat de o companie din SUA, în 1999. Societatea respectivă a intrat în faliment, în 2003. Marca a fost scoasă la licitaţie, iar eu care aveam intenţia să fac un canal am participat la licitaţie şi am adjudecat-o.

La bază stând neînţelegeri între partenerii care gestionam Atomic am decis să întrerupem o perioadă emisia”, a declarat omul de afaceri.

ADVERTISEMENT