Life

Postul Crăciunului, ținut și de vedete. Ce alimente consumă Carmen Brumă și Sofia Vicoveanca

Ce vedete țin postul Crăciunului. Carmen Brumă și Sofia Vicoveanca se numără printre ele. Alimentele pe care acestea le consumă.
18.11.2022 | 08:13
Postul Craciunului tinut si de vedete Ce alimente consuma Carmen Bruma si Sofia Vicoveanca
Cum țin vedetele Postul Crăciunului. Sursa foto: facebook, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Postul Crăciunului a intrat și în casele vedetelor. Mai multe dintre ele se abțin și nu prea, în același timp, de la produsele de dulce. Carmen Brumă, Sofia Vicoveanca dar și Saveta Bogdan au împărtășit detalii din meniul lor în această perioadă.

Vedetele au intrat în post. Ce regim alimentar recomandă Carmen Brumă. Sofia Vicoveanca: ”Ţin şi nu ţin”

Carmen Brumă, cunoscută pentru promovarea unui stil de viață sănătos, are chiar un program de post, numit ”Suplă și sănătoasă”, în care indică cinci alimente de bază pe care le poate consuma o persoană.

ADVERTISEMENT

Concret, soția lui Mircea Badea îi sfătuiește pe oameni să mănânce în primul rând legume, dar cu precauție, din cauza conținutului de amidon, de exemplu.

  • ”Legume cu conţinut mare de amidon 10-20% sau leguminoase (fasole, mazăre, cartofi, linte). Acestea trebuie consumate cu moderaţie, adică 3-4 linguri (de produs finit) cu vârf la o masă şi evitate la cină,
  • Legume cu un conţinut mediu de amidon 5-7% sau rădăcinoase (morcov, sfeclă, gulie, ceapă),
  • Legume cu un conţinut redus de amidon (sub 5%) adică verdeţuri, conopidă, dovlecei, ardei gras, roşii”, a precizat antrenoarea de fitness, scrie Click.ro
ADVERTISEMENT

De asemenea, Carmen Brumă specifică să consumăm și fructe, dar mai puțin decât legumele, proteine vegetale, surse de vitamina C și să evităm tot ce înseamnă parizer, pateu, șnițele, chiftele de post, chipsuri sau cartofi prăjiți.

Sofia Vicoveanca, ajunsă la vârsta de 81 de ani, face și ea eforturi să țină post, fiind o fire foarte credincioasă. Solista, însă, recunoaște că nu se poate abate de la produsele lactate, de care are nevoie pentru a-și putea susține evenimentele unde este chemată să cânte.

ADVERTISEMENT

” (…) Sunt creştină! Sigur că ţin! De obicei când mă duc la împărtăşit, Părintele îmi spune “Doamna, Sofica, nu-l supăraţi pe Dumnezeu! Pentru că la vârsta asta trebuie un pic de brânzică, un pic de lapte, trebuie ceva.

Nu carne, dar  trebuie pentru forţă, mai ales că şi cânt. Ţin post şi nu ţin, dar asta-i meseria mea, nu am ce face! Deocamdată ţin. Oi vedea cât pot că dacă plec în lume”, a spus și Sofia Vicoveanca pentru sursa menționată.

ADVERTISEMENT

Cum postește Saveta Bogdan

Saveta Bogdan este mai ”blândă” cu ea în privința Postului Crăciunului. Solista de muzică populară, în vârstă de 76 de ani, se abține de la dulce doar vinerea și în ultima săptămână a perioadei, care durează 40 de zile.

Saveta Bogdan
Cum postește Saveta Bogdan. Sursa foto: facebook

 

Asemeni Sofiei Vicoveanca, Saveta Bogdan a spus că are nevoie și de alimente interzise în post, deoarece sunt pentru ea o sursă de energie.

”Nu ţin post decât vinerea. Sunt credincioasă, ca orice om, dar când e postul Paştelui sau al Crăciunului, ţin ultima săptămână din post, ca să mă spovedesc şi să mă împărtăşesc”, a transmis și Saveta Bogdan.

Postul Crăciunului a început pe data de 15 noiembrie și este al doilea cel mai lung din an, după cel de Paști. Durează 40 de zile.

ADVERTISEMENT