Life

Postul Paștelui 2023. Ce greşeală fac românii fără să îşi dea seama. Este păcat mare

Postul Paștelui 2023. Greșeala pe care o fac mulți români fără să realizeze. Ce obicei reprezintă un mare păcat în această perioadă.
29.03.2023 | 09:22
Postul Pastelui 2023 Ce greseala fac romanii fara sa isi dea seama Este pacat mare
Ce greșeală fac mulți români în Postul Paștelui. Sursa foto: pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Postul Paștelui se încheie pe 15 aprilie 2023, iar mulți credincioși aleg să-l țină pe tot. Cu toate acestea, există o greșeală pe care mulți români o fac în această perioadă,.

Postul Paștelui 2023. Mulți români fac această greșeală. E mare păcat

Perioada Postului Paștelui, care este și cel mai lung și strict din an, este marcată de numeroase slujbe și rugăciuni bisericești, iar credincioșii care îl țin trebuie să fie foarte atenți la ce au voie să facă.

ADVERTISEMENT

Potrivit tradiției ortodoxe, Postul Paștelui are o durată de șapte săptămâni, în timp ce Postul Crăciunului durează șase săptămâni și este mai puțin aspru. A șaptea săptămână din post este diferită de celelalte, fiind o perioadă în care se fac slujbe speciale.

Ultima săptămână, Săptămâna Patimilor, este cea mai aspră din post. În Vinerea Mare, cea de dinainte de Învierea Domnului, se ține post negru. Credincioșii trebuie să se roage mai mult și să fie în armonie cu cei din jurul lor.

ADVERTISEMENT

De altfel, credincioșii trebuie să consume exclusiv alimente vegetale în post. Cu alte cuvinte, alimentele de proveniență animală (carne, ouă și produsele lactate) trebuie evitate. Sunt doar două dezlegări la pește în Postul Paștelui. Una a fost de Buna Vestire, pe 25 martie, iar următoarea este de Florii, pe 9 aprilie.

Totodată, sunt mai multe restricții în Postul Mare. Nu mulți dintre cei care țin post știu că în această perioadă nu se fumează. Acest obicei reprezintă un mare păcat deoarece este asociat cu dorința de autodistrugere, notează click.ro.

ADVERTISEMENT

Ce lucruri trebuie să faci în Postul Mare

Perioadele de post din timpul anului reprezintă un prilej de reculegere și înnoire sufletească. La finalul acestora, credincioșii se pot bucura mai mult de sărbătorile pentru care se pregătesc prin post și rugăciune.

Nu sunt permise excesele de orice fel. Aici intră cele de mâncare sau de băuturi care pot afecta negativ sănătatea pe termen lung, cum ar fi cofeina. Nu sunt permise nici petrecerile. Acest lucru este valabil și pentru nunțile, botezurile sau cumetriile cu petreceri, deoarece nu se cântă și nu se dansează.

ADVERTISEMENT

În plus, în timpul postului este interzisă și împreunarea dinte femeie și bărbat. În această perioadă este bine să te spovedești și să te împărtășești, cu dezlegarea preotului.

ADVERTISEMENT